Anmeldelse: Danmarkspremiere på MAN TGE

0
Varevogn

Varevognen MAN TGE fra MAN er endelig kommet til det danske land! Ved den officielle Danmarkspremiere i Herning tidligere på året blev kundeordrerne hurtigt til mange ved messens stand. MAN TGE er MANs første varebil og er den perfekte varevogn til dig, der har brug for masser af plads og en høj nyttelast. Varevognens kendetegn lyder på suveræne køreegenskaber og et lavt støjniveau. Endvidere har den nødbremse som standard, hvilket gør den til den første varevogn i Danmark med denne sikkerhedsfunktion. Så hvis du mangler et erhvervskøretøj til de hårde opgaver i hverdagen, skal du tage ned til MAN forhandleren med det samme.

Varevognen til alle behov

Med den nye MAN TGE varevogn får du privilegiet til selv at bestemme vognens indretning. Uanset om den skal bruges som udrykningskøretøj eller servicevogn, kan MAN få dit ønske opfyldt. MAN TGE har desuden en kraftfuld dieselmotor, der med garanti kan bringe dig sikkert frem på motorvejen eller i byen. Motorstørrelsen og geartypen vælger du helt selv, og med motorer med en ydelse på 102 HK til 177 HK skal du nok have masser af kræfter på vejen. Ved valg af gearene kan du bestemme mellem en 6-trins manuel gearkasse og en 8-trins automatgearkasse.

Den fremragende plads og de forskellige modeller

Alle modellerne, som inkluderer MAN TGE-kassevognen, MAN TGE-minibussen og MAN TGE-ladvognen, har som sagt masser af god plads. Lastrumsvolumen kan fås helt op til 18,4 m3. Med MAN TGE-ladvognen er du ligeledes så heldig at kunne få plads til tung og bøvlet last grundet vognens forskellige længder. Kassevognen har et dejligt, stort lastrum, individuelle opbygningsmuligheder samt gode muligheder for at sikre din last. Samtidig kan den have plads til hele seks europaller.

MAN TGE-kassevognen har desuden en ekstra bred skydedør, der gør det muligt at læsse den fra siden. Derudover kan man i denne model blandt andet finde et bakkamera og en lav læssekant. Hvis du vælger MAN TGE-minibussen, kan du se frem til radionavigationssystemet MAN Media VAN Advanced, tonede ruder og blændende LED-forlygter. Endelig er der i MAN TGE-ladvognen et rummeligt bænkesæde i bagenden med plads til fire, et anhængertræk samt en værktøjskasse, så pladsproblemer ikke bliver aktuelle.

Komfortable sæder

Som standard i alle modeller, fås førersædet i hele seks forskellige varianter. Derudover kan du tilvælge drejefunktion, hvis dette er ønsket. Sædernes funktioner lyder på blandt andet elektronisk betjening og massage. Sæderne er endvidere betrukket med det slidstærke stof fra MANs lastbiler, så du ikke skal være bekymret over sædets korte levetid. Førersædet ergoComfort kan ligeledes fås som ekstraudstyr, og som ud fra navnet er tilpasset førerens fysiske behov, så kørslen sagtens kan blive overkommelig.

Fremragende sikkerhed med assistentsystemer

MAN TGEs sikkerhedsfunktioner er med til at sætte prikken over i’et på denne fantastiske varevogn. Som nævnt før fås varevognens nødbremsesystem som standard. Hermed får du hjælp til at overvåge forankørende trafik. Vognen bremser desuden automatisk, hvis den kommer for tæt på andre køretøjer.

Bakassistenten fås som ekstraudstyr til kassevognen og minibussen. Denne funktion hjælper dig med at holde fuldt overblik, når du for eksempel skal ud fra en P-plads. Bakassistenten foretager ligeledes en automatisk opbremsning eller en fuld opbremsning, hvis situationen er kritisk.

Med anhængerrangeringsassistenten, som også fås til kassevognen og minibussen, kan du lave en perfekt opbakning, når du kører med anhænger bagpå. Anhængerens køreretning kan styres ved hjælp af spejlindstillingsknappen, som du kan bruge til at indstille den ønskede drejevinkel.

Se mere her om MAN TGEs andre sikkerhedsfunktioner, MANs hurtige service og mange andre detaljer angående den nye og imponerende varevogn.