Du bør vente med at købe bil

0
Skoda

Eftersom finanslovsforhandlingerne for tiden er i gang, så bør du vente med at købe bil. En af de helt centrale emner i forhandlingerne er nemlig registreringsafgiften, som med stor sandsynlighed vil ændre sig. Registreringsafgiften er ganske omtalt og omdiskuteret, så hvis du ønsker at købe din bil baseret på de rette information og med kendskab til den faktisk pris, så bør du udskyde bilkøbet lidt endnu. Dermed undgår du at et køb, som er meget betydningsfuldt for din privatøkonomi, ender med at være på et grundlag, som du ikke havde fuldt kendskab til.

Når man køber bil, så er det for langt de fleste, almindelig mennesker, en meget stor og krævende beslutning. Derfor bør du netop udskyde dit bilkøb, eftersom den høje registreringsafgift, som vi har i dag, måske bliver justeret inden for en relativt nær fremtid. Det vil altså sige, at et eventuelt køb bør udskydes, netop fordi, at forhandlinger vil betyde en del. Helt essentielt, om netop din økonomi tillader et større eller mindre råderum efter ændringerne.

Så meget kan du spare

For at illustrere, hvilken skala besparelser kan komme til at udmunde sig i, så blev registreringsafgiften eksempelvis sat ned i 2015. Det betød dengang, at afgiften på private personbiler med nedsat fra 180 procent til 150 procent. Helt grundlæggende betød ændringer på afgiften, at jo dyrere bilen man købte, desto større blev besparelsen. Bilerne i mikro- og miniklassen var ikke omfattet ændringerne grundet skalaknækket, men ved køb af mellemklassebilerne og bilerne i de store klasser, kunne private personer opnå store besparelser, hvis de købte efter ændringerne.

For en Skoda Octavia 1.4 TSI i mellemklassen, som før ændringerne kostede 308.000 kr., betød ændringerne en nedsættelse i prisen på lidt mere end 15.000 kroner. Samtidig betød ændringerne at en Volvo V70 D4 Eco i den store klasse blev knap 55.000 kroner billigere. Med andre ord kan der altså være store besparelser at vente, hvis bilkøbet udskydes til efter finanslovsforhandlingerne er kommet på plads.

Allerede købt bil? Ikke for sent!

For dig, som allerede har købt bil, men som endnu ikke har fået indregistreret bilen, kan det være en god idé at vente med netop indregistreringen. Eftersom at registreringsafgiften bliver opkrævet fra staten, så vil bilen blive leveret med en evt. lavere afgift, hvis forhandlingerne bevirker det. Selvom du har købt bilen og skrevet kontrakt under de tidligere gældende afgifter, så vil de nye ændringer gælde, så længe bilen ikke er indregistreret.

Uanset om dit kommende bilkøb bliver påvirket af eventuelt kommende ændringer i registreringsafgiften eller ej, så er det altid vigtigt at gøre sig en del overvejelser. Det er vigtigt af alt at have styr på økonomien, og netop her kommer registreringsafgiften også ind i billedet. Men det er også en god idé at påbegynde sit bilkøb med en undersøgelse af bilmarkedet, som nemt kan gøres hjemme ved computeren. Her kan du danne dig et overblik over, hvilket prisniveau bilerne i dine overvejelser har. Derudover er det vigtigt, at overveje brændstoftypen, og om bilen skal være ny eller brugt.