Få drømmebilen med flexleasing

0

Går du med tankerne om, at købe din drømmebil, så bør du overveje flexleasing. Med flexleasing har det aldrig været nemmere, at få ens drømmebil til at holde i garagen. Med flexleasing skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal den betales i små rater i de måneder bilen er med danske plader. Flexleasing er både ideelt til private og erhvervsdrivende, og er de seneste fem år blevet utrolig populært i Danmark, hvilke også har medført at flere danskere kører i deres drømmebil

Flexleasing i korte træk

Flexleasing er blevet utrolig populært, men der er stadig mange danskere der ikke, er helt sikker på, hvad flexleasing enligt er for noget. Flexleasing er udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, hvilke minder en del om, at eje en bil selv – dog er der nogle væsentlige forskelle på flexleasing og køb af bil. Den mest væsentlige forskel på flexleasing og køb af bil er, at leasingselskabet ejer bilen i hele leasingperioden, og har dermed ejendomsretten over bilen. Det betyder også, at du ikke selv skal stifte gæld til en bil, men blot betale en engangsydelse og månedlige leasingydelser til et leasingselskab. Når leasingperioden er slut, skal  leasingtager henvise bilen til en tredje part, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten. 

Læs også: Spar penge på brændstof med et benzinkort fra Shell

Derfor skal du vælge flexleasing fremfor køb af bil

Du skal vælge flexleasing, hvis du ønsker en bil til en markedspris på over 250.000kr. inkl. registreringsafgift. Der kan være store besparelser ved flexleasing af biler med en markedspris på over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift. Med flexleasing skal du nemlig ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet i små rater i hele leasingperioden. Forsikringen på en bil der er flexleaset, er også langt billigere, hvilke skyldes at bilen skal forsikres for bilens pris uden registreringsafgift. En anden fordel ved flexleasing er, at bilen også har et langt mindre værditab end en bil der betalt fuld registreringsafgift på, hvilke også skyldes der ikke er betalt fuld registreringsafgift på leasingbilen. 

Ulemper ved flexleasing

En ulempe ved flexleasing er den usikkerhed, der er omkring restværdien på bilen, når den skal sælges til en tredje part efter endt leasing. Hvis restværdien i leasingkontrakten er sat for højt, så kan leasingtager risikere, at få en efterregning på difference mellem markedsprisen og restværdien. Det er også leasingtager selv, der som udgangspunkt skal finde en køber til bilen når leasingperioden er slut.