Guide til førstegangsbilejere

0
Audi

Der et hav af valg, du skal træffe, når du står over for dit første bilkøb. Om det er en brugt bil, du overvejer at spendere penge på, eller en bil helt fra ny, er der nogle helt fundamentale ting, du skal have styr på. Når du efter grundig overvejelse er kommet frem til, hvilken bil og hvilken model der passer bedst til dig og dine kriterier, er der få vigtige ting, du skal fokusere på, inden du triller dit nye ride ind i garagen for første gang.

Forsikring – hvad gør jeg?

Det allerførste, du skal have styr på, før du cruiser landevejene tynde, er din forsikring. Det lyder nemt og lige til at gå til, men der er en længere overvejelsesproces bag, som er rigtig god at sætte sig ind i. Din forsikring er nemlig afhængig af mange faktorer, såsom hvor længe du har haft kørekort, din alder og dine tidligere forsikringer. En rigtig god idé er at undersøge flere forskellige forsikringer, før du tegner den endelige, da der er mange penge at spare, hvis du tegner den helt rigtige forsikring.
Tip: Er du under 25 år og endnu ikke elitebilist, vil din forsikring automatisk være dyrere end normalt. Nogle forsikringer tilbyder dog efter et års medlemskab et kursus, der indebærer en ekstra tur på glatbane og andre små prøvelser for et mindre beløb, og består du dem, vil du hurtigere opnå status som elitebilist, og din forsikring vil derfor blive billigere.

Læg et budget

Det er ikke kun forsikringen, du skal have regnet ind i dit budget. Ud over forsikringen kommer nemlig andre faste udgifter, som for eksempel vægtafgift, service og selvfølgelig benzin eller diesel. Et godt fif er hver måned at få sat penge til side, således at du ikke bliver forbavset over uforudsete udgifter til bilen. Vælger du at købe en brugt bil, er det især en god idé at have et backupbeløb, til hvis noget skulle gå i stykker – som det jo ofte gør på gamle biler.

Hvis du primært skal bruge din bil til at fragte dig fra A til B, er det også en god ide at anskaffe sig et benzinkort. Det er i de fleste tilfælde gratis, og hos nogle stationer får du endda fordelsaftaler med. På den måde trækker den via betalingsservice pengene i starten af hver måned, så det er ude af verden ligesom alle andre faste udgifter. Du får også hurtigt et godt overblik over brændstoffet som fast udgift, hvilket gør det nemmere efterfølgende at regulere i løbet af måneden.

Find din indre mekaniker frem

Før du kører din bil til service, er der nogle helt grundlæggende ting, du kan tjekke igennem, og det kan i bogstaveligste forstand virkelig betale sig. Hvis du slår din nummerplade op på nummerpladeoplysningen, fortæller den dig nemlig, lige præcis hvilken olie din bil bruger, og hvilke reservedele der skal til, og således kan du nemt selv gå ud og købe det og medbringe det til mekanikeren. På den måde kommer du udelukkende til at betale for mekanikerens arbejdskraft, og altså ikke den tid han bruger på at finde reservedele eller reservedelene i sig selv, som ellers i sidste ende kan koste dig dyrt.