Kom godt afsted på kør-selv-ferien med disse tips

0
Kom godt afsted på kør-selv-ferien med disse tips

Der er mange fordele ved at vælge at tage bilen med fremfor at flyve, når man skal på ferie. I Europa er det enormt populært at tage på kør-selv-ferie og mange herhjemme, rejser hvert eneste år på denne måde. Der er en vis frihed og tilfredshed over selv at bestemme tempoet og samtidigt, får man oplevet særdeles meget på vejen til destinationen. Er det første gang du og familien skal på sådan en tur, så bør du dog lige tjekke vores gode råd ud.

Hvis bare man kunne rejse afsted på ingen tid, uden overvejelser. Den går desværre ikke, når køretøjet også skal med på eventyr. En køretur fra eksempelvis Danmark til Italien kan vare mellem 17-24 timer, så det er altså ekstra overarbejde som bilen kommer ud på. Derudover er det faktisk også ganske hårdt for passagererne, samt chaufføren at skulle ud på sådan en tur.

1. Lav en huskeliste til turen

Der er mange ting dermed, når man skal på kør-selv-ferie og særligt hvis der er børn med. For eksempel er underholdning som IPads vigtige for både børn og voksne, værd at overveje. For de voksne kan de bruges til streaming eller at tjekke Casinoselfie ud f.eks. Til børnene kan de bruges til sjove spil eller at se tegnefilm. Af andet underholdning kan det være en fordel at tage tegne og maleartikler med, samt sjove spil i alle kan være med på, i bilen.

Derudover er der også en masse praktiske ting man bør have med. Det drejer sig både om poser, vådservietter, servietter, snacks, vand og køletaske blandt andet. Derudover er det også vigtigt at huske følgende:

  • Pas og kørekort
  • Registreringsattest
  • Rejsedokumenter
  • Andre relevante dokumenter
  • Powerbanks
  • Lade kabler
  • Sygesikringsbevis (blå i EU)

2. Gør bilen klar til afrejse

Det er vigtigt at bilen er helt køreklar til sådan en stor opgave, som den skal ud på. Det er derfor en rigtig god idé at sørge for, at alt er gennemtjekket på den herunder både aircondition, bremser og kølesystem. Overvej eventuelt et serviceeftersyn, hvis det er ved at være den tid alligevel.

3. Planlægning på forhånd

Den spontane rejse lyder som en god idé, men det er bare ikke altid tilfældet. Særligt ikke hvis man skal på kør-selv-ferie i sommermånederne. Højsæsonen betyder nemlig, at der er ekstra travlt på vejene, men altså også på mange rejsedestinationer og hoteller. Det betyder derfor, at overnatningen bør bookes i god tid, særligt hvis man rejser som familie. Det kan ødelægge en ferie, hvis der skal bruges tid på at finde et sted at sove og det kan endvidere også blive dyrt. Planlæg så meget som muligt før rejsen, gerne måneder i forvejen hvis I skal rejse i børnenes sommerferie, så i forhåbentlig får den smooth rejse.

De gode råd

Nu er vi kommet ind på en lille del af de ting der er vigtige at tænke over, når I skal kør-selv-ferie, men der er naturligvis også mange andre, der har relevans. Husk nu underholdningen til jer alle sammen, så turen føles lidt mindre hård. Tag et spil bingo med f.eks. eller find det på telefonen så i alle kan have det sjovt. Læs mere om reglerne i linket. At få tiden til at passere med underholdning på motorvejen er bare sjovere, end at kigge ud.