3 bil- og transportuddannelser til bilentusiasten

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Vil du gerne kombinere din interesse for biler, transport og økonomi med uddannelse? Så kommer her tre bud på uddannelser, der kan realisere den drøm.

Mekaniker

Mekanikeruddannelsen er for dig, der elsker at bruge dine hænder og er praktisk anlagt. Du har derudover flair for mekanik og teknik og kombinationen af de to. I takt med at nye typer af biler vinder frem, stilles der større krav til mekanikere, da de dermed skal være på forkant med den teknologiske udvikling og være i stand til at reparere biler af forskellig art. En mekanikeruddannelse tager 2,5 år.

Du vil endvidere have mulighed for at uddanne dig yderligere og være i stand til at udføre reparations- og servicearbejde på lastbiler og større køretøjer. Der er også mulighed for at blive selvstændig og få dit eget værksted, hvis du har mod på og ambitioner om at stifte bekendtskab med at drive forretning. 

Økonomielev

Som økonomielev får du erfaring med økonomifaget, herunder teori og metode. Du får indsigt i økonomifagets mangeartede opgaver, herunder økonomistyring, lønafvikling, debitor- og kreditorbogholderi samt regnskab. Som elev får du din daglige gang i en virksomhed som en del af din uddannelse, der typisk varer to år. Frode Laursen er et transport- og logistikfirma, der har haft god succes med økonomielever, som har fået et job i en af virksomhedens økonomiafdelinger efter endt uddannelse. 

Nu kan du tage en uddannelse i biløkonomi 

Vil du gerne kombinere din interesse for biler med uddannelse? Så har du nu muligheden for at tage en uddannelse, der kombinerer økonomi og biler. Erhvervsakademi Aarhus har fået øjnene op for bilbranchens hastige udvikling og udbyder nu en markedsføringsøkonomuddannelse med speciale i biløkonomi. Bilbranchen udfordres i disse år af stigende krav til grønnere transport, og derfor er bilindustrien under pres, når det drejer sig om at levere nye og grønne løsninger. 

Den grønne omstilling stiller store krav til producenternes produktion af hybrid- og elbiler. Det udfordrer bilgiganternes forsyningskæder, som ligeledes bliver tvunget til at nytænke deres produktion af komponenter, både hvad angår produktionen, og hvad angår de komponenter, som nu skal passe til nye biler 

Fra politisk side forlanges der omgående handling. Derfor forventes det, at der kommer til at ske rigtig meget i de kommende år på bilmarkedet, hvad angår nye produktionsmetoder og salg af grønnere biler. Det stiller endvidere krav til infrastrukturudvikling, der skal akkommodere væksten af elbiler og nye typer brændstof.

Sidstnævnte udfordrer også logistikken i eksisterende brændstofforsyningskæder, da disse firmaer ligeledes skal forvente en nedgang i salg af diesel og benzin i årene fremover. Som supplement til markedsføringsøkonomuddannelsen med speciale i biløkonomi kan du tage bilbranchens uddannelse til biløkonom, hvor du kombinerer det teoretiske med et uddannelsesophold i en virksomhed før, under og efter uddannelsen. Du kan dermed få muligheden for at tage med på bilindustriens transformationsrejse. Uddannelsen tager 2-2,5 år at gennemføre.