Spar penge på markedets bedste dæk

0

At have en bil medfører mange udgifter. De fleste udgifter er forudsigelige, såsom service, syn, brændstof, forsikringer, registreringsafgift og lignende. Dog er der også en del uforudsete udgifter i form af pludselige reparationer samt nye dæk og fælge. Uanset hvor mange penge du afsætter til din bil hver måned, er det for langt de fleste penge, der er værd at betale. Med en bil følger nemlig også yderst meget frihed, fleksibilitet og glæde. Ønsker du at spare penge på et af områderne omkring din bil, kan dette for eksempel være på dæk og fælgene. Læs mere om hvordan nedenfor. 

Mest brændstoføkonomiske dæk i de højere klasser  

Når du udvælger de dæk, du ønsker at købe, er det en fordel at efterse klassen af dækkene. Vælger du for eksempel dæk i klasse B frem for klasse G, kan du spare 7,5 procent på dit brændstofforbrug. Dette vil altså spare dig penge i det lange løb, idet bilen bruger mindre benzin under kørslen. Derfor er dækkets mærkning et godt pejlemærke, når du skal udskifte bilens gamle dæk. Klasserne går fra A-G, hvor A altså er det mest økonomiske. Klasserne bestemmes af dækkenes rullemodstand. Reduceret rullemodstand sparer både brændstof og udleder mindre CO2. 

Billige dæk og fælge – køb på afbetaling 

Du tænker måske, at det kun er muligt at købe selve bilen på afbetaling. Dog kan du også vælge at købe dækkene på afbetaling. Dette giver mere luft i økonomien, hvilket betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis med kvaliteten. Ved afbetaling opdeles dæk og fælgenes pris i rater, sådan at prisen bliver mere overkommelig i økonomien. Afbetaling er altså den perfekte måde både at skaffe billige dæk og fælge – men også til at skaffe kvalitetsdæk og fælge. 

Køb dækkene og fælgene online eller i en fysisk butik

Alt afhængigt af hvad du foretrækker, kan du både købe dækkene og fælgene online eller i en fysisk butik. Måske du har brug for kyndig rådgivning til valget af dæk, hvor du foretrækker at købe dem i en fysisk butik. Ved køb i fysiske butikker er det dog sværere at få den billigste pris, idet du skal besøge flere forskellige butikker. Dog er små og lokale dækforhandlere oftest de billigste at besøge. 

Ved køb online kan du nemt sammenligne priserne på internettet. Dette er både en nem og billig måde at købe tingene på. Dog skal du her være opmærksom på at få købt de helt rette dæk og fælge, da du altså ikke kan få vejledning på samme måde som hos en forhandler. 

Vælg dækkene med omhu – se efter EU-mærkatet

Det er vigtigt at vælge de rette dæk og fælge. De skal selvfølgelig passe til bilen, men kvaliteten af dem skal også være god. Vejgreb i vådt føre, støjniveau, rullemodstand, kørselsstabilitet, aquaplaning, styrepræcision, bremseevne, levetid og vinteregenskaber er alt sammen områder, du bør efterse. Synes du, at det er en jungle at finde rundt i, er det vigtigste blot, at du vælger dæk mærket med EU-mærkatet. På denne måde er du sikker på, at dækkene lever op til kravene fastsat af EU.