3 ting du skal være opmærksom på hvis du overvejer leasing

0

Dette indhold er sponsoreret 

Leasing er ikke længere et nyt fænomen, og det kan være en rigtig god måde, at få prøvet biler af, som du ellers ikke ville have råd til. Der kan dog være mange spørgsmål og overvejelser i forbindelse med leasing, og hvorvidt det kan betale sig i forhold til at købe. Du får her information om tre af de ting, det i hvert fald er godt at have i tankerne, hvis du overvejer at lease en bil. Hvis du har brug for yderligere hjælp til leasing, kan du eksempelvis tjekke https://www.repeatly.dk.

Økonomi

En vigtig ting at have styr på, er din økonomi. Ved leasing betaler du en mindre engangsydelse end hvis du køber en ny bil, men har så til gengæld en månedlig pris du betaler for bilen. Dette kan både være en fordel og en ulempe, alt efter hvordan din økonomi ser ud. Leasing giver dig mulighed for at kende dine månedlige udgifter på forhånd, det eneste du blot skal være opmærksom på, er at din leasingaftale kommer med et hvis antal kilometer du må køre om måneden eller året. Overskrider du dette, skal du af med flere penge. 

Fordele og ulemper

Vil du gerne kunne skifte bil og prøve noget nyt, er leasing en god idé, da du som sagt har en mindre engangsydelse, end hvis du køber en bil fra ny. Ved leasing står leasingselskabet også for garanti og service i hele leasingperioden. Du skal altså ikke tænke på værkstedsregninger, medmindre det er udefrakommende skader du skal have lavet. En af de helt store ulemper ved leasing, er det førnævnte fastlagte antal kilometer du må køre om måneden eller året. Hvis du ved ret præcist hvor meget du kører om måneden, og dette ikke burde ændre sig radikalt, er der selvfølgelig ikke de store problemer. Men det kan være svært på forhånd at vide, om der skulle ske ændringer, som gør at du pludselig kører en del mere. 

Behov

Det er essentielt at have styr på, om din situation og dine behov passer til det at lease en bil. Ved du at din situation er stabil og at der ikke umiddelbart er udsigt til nogle forandringer, kan leasing være en god idé. Hvis du til gengæld er nyuddannet og ikke ved hvad din situation byder på endnu, med henblik på bolig, job og børn, kan det derimod være risikabelt at begive dig ud i leasing, da det er svært at forudsige dine fremtidige behov.