Alt om Samsung Galaxy Z flip 5

0
Alt om Samsung Galaxy Z flip 5

Samsung Galaxy Z Flip5 er den femte generation af Samsungs populære foldbare telefon.

Den er nu blevet opdateret med en ny, mere holdbar skærm, en kraftigere processor og et mere elegant design.

I denne anmeldelse vil vi tage et nærmere kig på Samsung Galaxy Z Flip5. Vi vil dække alt fra design og ydeevne til batterilevetid og kameraer.

Skærmen, der ændrer alt – Samsung Galaxy Z

Det er svært at tale Galaxy Z Flip uden at tale om skærmen. Den foldbare skærm er en gamechanger for brugere såvel som for branchen. Her er lidt detaljer:

Skærmen på Samsung Galaxy Z Flip5 er en 6,7-tommer AMOLED-skærm med en opløsning på 2640 x 1080 pixels. Den er som bekendt foldbar på midten, og derfor har den også en foldlinje i midten. Foldelinjen er ikke så synlig, som man skulle tro. Den er kun synlig, når man kigger specifikt efter den.

Nu er skærmen mere holdbar end på tidligere generationer af Galaxy Z Flip-telefoner. Det er den fordi der nu er tilføjet et nyt beskyttelseslag.

Skærmen giver mulighed for lav eller høj lysstyrke og så har den rigtig gode farver. Den er også meget responsiv, hvilket gør den perfekt til spil og andre aktiviteter, der kræver hurtig betjening. Det gælder uanset om du bruger din finder eller en pen (s pen sælges separat).

Her er nogle specifikke fordele ved skærmen på Samsung Galaxy Z Flip5:

 • Høj lysstyrke
 • Gode farver
 • Meget responsiv
 • Mere holdbar end tidligere generationer

En foldbar skærm betyder dobbelt så meget skærmplads, men dermed også dobbelt så meget, man kan ridse. Derfor er det essentielt at anskaffe sig et Samsung Galaxy Z Fold 5 cover og etui.

Hardware design

Samsung Galaxy Z Flip 5 er en ret elegant og kompakt telefon, når den er foldet sammen.

Den er 166,0 x 72,0 x 6,9 mm, når den er foldet sammen, og 108,0 x 72,0 x 15,9 mm, når den er åben.

Telefonen er lavet af aluminium og glas, og så er den tilgængelig i fire sprøde farver: Sort, hvid, blå og lilla.

Når telefonen er foldet sammen, er den perfekt til at passe i lommen eller tasken. Det er den ikke rigtig, når den er foldet ud – men hvorfor skulle den også være det, når den ikke er i brug?

En Galaxy Z Flip 5 er ret let. Den vejer kun 186 gram.

Problemet med foldbare skærme

Selvom den foldbare skærm på Samsung Galaxy Z Flip5 er suveræn, og har fået en stor opgradering i forhold til tidligere generationer, er der altså stadig nogle ulemper.

Den mest åbenlyse ulempe er foldelinjen i midten af skærmen. Den er ikke så synlig, som man skulle tro, men den er stadig der. Det kan man hurtigt blive vant til, og efter kort tid lægger man ikke rigtig mærke til den. Men det trækker lidt ned for nogle.

En anden ulempe er, at den foldbare skærm er mere udsat for ridser og skader end en traditionel skærm. Det er derfor vigtigt at passe godt på din Flip 5. Det er ikke den, man lige smider i tasken sammen med nøgler.

Endelig er den foldbare skærm stadig en relativt ny teknologi, og der er altid en risiko for fejl og fejl.

Batterilevetid og kapacitet

Samsung Galaxy Z Flip 5’s batteri har en kapacitet på 3700 mAh. Det er faktisk mindre end batteriet i Galaxy Z Flip 4, men det er absolut stadig nok til at holde telefonen kørende i en hel dag.

Ifølge Samsung selv, kan Galaxy Z Flip 5 holde op til 20 timer ved videoafspilning eller 57 timer ved musikafspilning. I praksis vil batterilevetiden variere afhængigt af dit brugsmønster.

Hvis du er en tung bruger af telefonen, skal du muligvis lade den op flere gange om dagen. Hvis du er en mere moderat bruger, kan du nok klare dig med at lade den op om natten. Men med hhv. 20 eller 57 timer behøver du ikke være bekymret om den løber tør i bussen om morgenen.

Din nye selfie-fotograf

Som så mange andre smartphones, har Samsung Galaxy Z kameraer både foran og bagpå.

Galaxy Flip5 har to kameraer på bagsiden: Et hovedkamera med hele 50 megapixel og et ultravidvinkelkamera på 12 megapixel. De kameraerne tager gode billeder i både godt og dårligt lys. Til sammenlignning står de helt nye iPhone 15 til at komme med kameraer på 48 megapixel. Her er Samsung Galaxy z serien altså overlegen.

Foran har Galaxy Z Flip5 et 10-megapixelkamera, der er perfekt til selfies og videoopkald.

Den store skærm gør det i øvrigt muligt for dig selv at bestemme, hvor megt skærmplads du har brug for. Fold helt ud, og få kæmpe skræm til at se og redigere detaljerne i dine billeder.

Galaxy z fold funktionen er altså din nye selfie-BFF og vejen til en perfekt insta-feed.

Hvordan softwaren fungerer

Samsung Galaxy Z Flip 5 starter med at køre på Android 13 med Samsungs One UI 5.0-skal. One UI er en velkendt og brugervenlig skal, der tilbyder en masse funktioner og tilpasningsmuligheder.

Telefonen har også en række funktioner, der er specifikke for foldbare telefoner. For eksempel kan du bruge den lille skærm på fronten til at se notifikationer, besvare opkald og bruge apps. Modsat kan du folde den ud for maksimal produktivitet, hvis du eksempelvis skal arbejde, redigere billeder eller bare vil game og streame.

Softwaren opdateres løbende, og det skal man huske at holde øje med og gøre. Uden at opdatere, kan du gå glip af nye funktioner, en mere glidende oplevelse eller højere og bedre sikkerhed.

Fordele ved Samsung Galaxy Z Flip 5

Udover en banebrydende foldbar, men moderne, telefon lyder nogle af fordelene ved Galaxy Z Flip 5:

 • Elegant og kompakt design, og mange farver at vælge mellem.
 • Stor skærm, når den er åben. Kompakt og let når dene er foldet sammen.
 • Kraftig processor
 • Gode kameraer der tager skarpe billeder
 • Velkendt og brugervenlig software
 • Flere smarte funktioner, der er specifikke for foldbare telefoner

Ulemper ved Samsung Galaxy Z flip 5

Er der slet ingen ulemper, spørger du? Jo, det er der selvfølgelig. Her er en liste over de ulemper vi har fundet ved brug:

 • Foldelinje i midten af skærmen – den er ikke voldsom, men den er der.
 • Mere udsat for ridser og skader – husk cover!
 • Ny teknologi med risiko for fejl
 • Mindre batterikapacitet end tidligere generationer – men ikke dårlig

Altså er der ulemper. Er de så slemme, at vi ikke vil anbefale telefonen? Nej absolut ikke.

Spørgsmål og svar

2-3 sentences MAX

Hvor god er Samsung Galaxy Z flip?

Det er en rigtig god telefon, som ikke kun tilbyder dig et unikt design med foldbar skærm. Den tilbyder også unikke funktioner, der kun kan fungere pga. denne skærm. Kamera og batterilevetid lever op til, og endda slår, andre smartphones på markedet.

Hvor meget koster en Samsung Galaxy Z?

Priserne varierer alt efter specifik model, hukommelse og forhandler. I skrivende stund kan du få en Galaxy Z fra ca. 4.500 kroner og op til over 10.000 kroner.

Hvor meget koster Galaxy flip 4?

Flip 4’s pris afhænger af hukommelse og tilbud fra forhandlere. Umiddelbart starter priserne på ca. 4.500 kroner.