Anmeldelse af Toyota Prius plug-in hybrid

0

Der er landet en helt ny Toyota Prius i Danmark. Denne gang er den med plug-in. Du kan altså lade den op via en ladestation, som giver dig endnu flere kilometer at køre på fremfor den almindelige hybridmodel. Er du spændt på, hvad den kan tilbyde af opgraderinger, så kig med her.

Toyota Prius har været på markedet siden 1997 og var verdens første masseproduceret hybridbil. Fire generationer senere er den nye plug-in kommet på det danske marked. Kig her, hvis du vil vide mere om Toyota og deres akutelle modeller.

Mere grøn, mere prisvenlig

Førhen kunne du kun få en Toyota Prius som en almindelige hybridbil, som ikke bruger ladestation, men selv genererede strøm ved hjælp af brændselsmotoren, og når du bremsede. Men med den nye Prius plug-in kan du køre op til 63 km, før benzinmotoren tager over. Andre modeller af plug-in biler kører som regel mellem 30 og 50 km på en opladning. Den er altså mere miljøvenlig og prisvenlig for din pengepung.

Du kan dog godt risikere at benzinmotoren starter ved en højere acceleration, fordi det kræver mere af bilen. Men den slukker af sig selv igen.

Fyldt med lækkert udstyr

Som regel bruger en hybridbil strøm på at opvarme eller nedkøle kabinen. Men det skal du ikke bekymre dig om med denne model. Bilen har en helt ny type varmepumpe, som er eldrevet og ikke går ud over motorens strømforbrug. I Nordens kolde klima gør vi meget brug af vores bilers klimaanlæg, og normalt vil kulden gå ud over en elbils batterievne. Det slipper du helt for med den nye plug-in model.

Hvad angår graden af udstyr til bilen, så kommer Toyota Prius plug-in i to modeller: En H3 og H4. I begge modeller følger en 8”-skærm med, som taler dansk. De har også begge indbygget GPS, bakkamera, fartpilot og LED-forlygter. Og så er der en masse smarte tilføjelser som en alarm, når du bakker ud fra en p-plads og ikke kan se bilerne fra siden og en advarsel, der giver dig besked om biler i den blinde vinkel.

H4’eren har nogle ekstra features såsom et bedre musikanlæg, parkeringsassistent og trådløs opladning af din mobil. Du kan også vælge at tilkøbe et panel med solceller på taget, som kan give dig 1000 km mere at køre på om året. Det er dog en vis usikkerhed omkring garantien af de ekstra kilometer, da det kun er Toyota selv, der har udtalt det. Med det danske vejr kunne man godt frygte mindre udbytte af solcellerne.

Er hybrid plug-in noget for dig?

Er du ikke helt klar på at gå over til en 100% elbil, er den nye Toyota Prius plugin-in hybrid måske noget for dig. Det er en mere lækker udgave af en almindelige hybridbil, fordi den er mere grøn og mere prisvenlig. Du kan oplade den ved en opladerstation rundt omkring i landet eller hjemme ved dig selv.

En hybridbil kan sagtens køre langt. Også sydpå, hvis du overvejer at tage den med på ferie. Men er du typen, som ligger på motorvejen i mange kilometer hver dag til og fra arbejde, så er den almindelige benzin- eller dieselbil et bedre valg.

Toyota Prius plug-in hybrid kan fås fra 333.000 kr. plus levering.