Aston Martins legendariske bilmodeller

0

Foto af Carlo D’Agnolo Caption: Aston Martin har lavet mange lækre biler gennem tiden. Her får du listen over de mest legendariske modeller.

 

Markedet er fyldt godt op af lækre bilmærker og bilmodeller. I det følgende skal, om et bilmærke og en række bilmodeller, der har ry for at være mere klassiske, elegante og eksklusive i udtrykket. Der er ganske vist tale, om de mest legendariske biler fra Aston Martin. Denne liste over Aston Martins bedste bilmodeller indeholder både nogle af de klassiske, vintage-modeller samt nogle af de nyere modeller. Er du klar til at finde ud, hvilke modeller der havner på listen?

 

Der er ingen vej uden om den legendariske DB5

 

Mange af Aston Martins modeller er blevet udødeliggjort i forbindelse med James Bond-filmene. Det er også tilfældet for den legendariske DB5-model fra Aston Martin. Det var denne model, at agent 007 i filmen Casino Royale spillede sig til i en omgang Texas Hold’em, som er en af de mange varianter, der findes inden for det populære kortspil. Desuden optrådte DB5-modellen i populære Bond-film som Goldfinger, Thunderball, Goldeneye, Tomorrow Never Dies og Skyfall. Der er da også meget at vise frem, når det kommer til DB5-modellen. Et elegant og stilet ydre blander sig her med vaskeægte kvalitet, mens cabrioleten kun bringer endnu mere eksklusivitet til modellen. Er du Bond-fan og generelt betaget af DB5-modellen, vil det nok glæde dig at høre, at Aston Martin for nyligt faktisk har lanceret 25 eksemplarer af den ikoniske model. Disse er akkurat magen til dem, som Bond har drønet rundt i. Dog kræver det en vis mængde penge på kontoen at erhverve sig en af modellerne. 22 millioner kroner før afgift er også en form for penge.

 

Foto af eagle77 Caption: DB5 er en vaskeægte Bond-bil, der topper listen over de mest legendariske modeller fra Aston Martin.

 

V8 Vantage er den legendariske super- og muskelbil

 

Velkommen til en ægte britisk muskelbil, som har haft taget det meste af verdenen med storm. V8 Vantage er en lækkerbidsken uden sammenligning. Den første af sin slags kom på gaden i 1977. Siden da har denne model udviklet sig til en af de mest legendariske bilmodeller fra Aston Martin, og den er da også blevet lanceret i en række nyere udgaver gennem årene. Den oprindelige model brød med mange idealer på daværende tidspunkt. V8 Vantage var stor, brutal og den hurtigste bil på markedet, da den blev lanceret i 1977. Den indeholdte en futurisk motor, høj kompression og en stor karburator. Der var intet mindre end tale om en vaskeægte superbil, og det er såmænd et karaktertræk, der får denne bilmodel til at stryge direkte ind på listen over de bedste og mest legendariske bilmodeller fra Aston Martin. V8 Vantage er et unikum, der fortjener at blive hyldet.

 

DBS Superleggera Volante er en af nutidens legender

 

Fra nogle af de gamle klassikere til en af Aston Martins nyere modeller; DBS Superleggera Volante fra 2018 har så absolut også noget magisk over sig. Denne model er udarbejdet med 725 hk. Det kan selvfølgelig ikke hamle op med den vanvittige Bugatti Bolide, der har hele 1850 hk. Du får dog en vanvittig V12-motor med bi-turbo og en topfart på 340 km/t. Helt grundlæggende er der tale, om en opgradering og tunet udgave af DB11-modellen, og den opgradering er altså noget, der kan ses og mærkes. Desuden får du karrosseri af kulfiber frem for stål og aluminum, hvilket er et lækkert twist til en allerede lækker bil. Testkørere har givet denne model fra Aston Martins deres fulde accept og det grønne stempel. Her har du sandelig at gøre med en af de bedste og mest toptunet modeller fra den dygtige producent. Skulle du være interesseret, kan du erhverve dig DBS Superleggera Volante-modellen for en pris, der starter ved 5.660.000 kroner med afgift.

 

Aston Martin har helt sikkert forkælet os med flere skønne bilmodeller gennem årene, men de tre nævnte modeller kan dog noget helt særligt. Derfor er det også de tre modeller, der er fremhævet oven for. Disse tre legendariske modeller fra Aston Martin giver os rigeligt at sukke efter.