Den perfekte underholdning til bilferien

0
Det skal du være opmærksom på, når du lejer en bil på ferie

Skal man køre hele vejen til Frankrig på skiferie eller til Spanien for at slikke sol ved stranden om sommeren, skal der som regel tilbringes mange timer i bilen. Timer, som godt kan føles rigtig lange, hvis ikke har man har god underholdning med. Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad den enkelte synes er god underholdning. Men her kommer nogle bud på, hvad man kan få tiden til at gå med undervejs. På den måde kommer turen ikke til at føles helt så tung.

E-bøger og online spil

Intet slår god læsning på farten, og i dag kan man nemt få adgang til et stort udbud af bøger, hvis blot man har en tablet eller en Ipad. Uanset om man er til krimi, kærlighed eller fantasi, er det meget afslappende at læne sig tilbage i sædet med en god bog. Man kan forsvinde ind i en helt anden verden, mens landskabet passerer forbi udenfor. Bøger er gode, fordi de stimulerer hjernen og forestillingsevnen på samme tid. Når man er på biltur, er bogen altid et sikkert hit. Uanset om den kommer i e-form eller i en fysisk traditionel udgave.

Et andet fint alternativ er onlinespil eller væddemål. Her er udbuddet virkelig vokset inden for de seneste år. I dag man kan deltage i onlinecasinospil eller satse på resultater fra kampe eller hold, som man er særligt interesserede i. Det tilføjer et helt andet spændingselement til bilturen, hvis man sidder og holder vejret i spænding, når resultaterne kommer ind. Som både Snake og Angry Birds beviste for år tilbage, er spil på mobilen også et ubetinget hit. Før bilturen kan du eventuelt downloade et par apps med spil, som du ved, at du elsker at bruge timevis på at gennemføre. Spil med forskellige verdener og baner er gode adspredelser, så det ikke bliver for ensformigt undervejs.

Podcasts er en sikker vinder – især for chaufføren!

Er du den, der kører bilen, går det selvsagt ikke at sidde med hovedet i en bog. Til gengæld er podcastmediet boomet inden for de seneste år, og det betyder, at der nu er et væld af podcastmuligheder. Du kan finde engelske og danske podcasts om alt fra politik til fagområder eller kriminalstof. Kun fantasien sætter grænser. Derfor kan det godt betale sig at downloade en hel masse episoder, inden du kører hjemmefra. Ved at tilslutte telefonen til bilens højtalere kan du uden problemer køre og lytte på samme tid. Der er også noget hyggeligt i, at hele familien lytter med samtidigt. Efterfølgende kan afsnittet være katalysator til en god samtale.

Quizspil på bagsædet

Føler man for lidt sjov konkurrence, kan man også tage quizkort med forskellige kategorier med på bilturen. Det kunne være Trivial Pursuit eller Bezzerwizzer. Man kan både får de almindelige udgaver med en bred vifte at spørgsmål samt nogle, der er specialiserede. For eksempel laver Bezzerwizzer pakker med spørgsmål til forskellige årstal. I bilen kan man således gætte rigtig og forkert på forskellige spørgsmål og grine sammen. Det er en perfekt aktivitet, der kan inkludere alle familiens medlemmer uanset alder.