Hvorfor er leasing så populært?

0

Rigtig mange mennesker vælger i dag at lease en bil frem for at købe selv. Her kigger vi nærmere på, hvorfor leasing er blevet så populært.

Leasing gør det nemmere (næsten) at blive bilejer

Det kan selvsagt være en dyr fornøjelse at investere i en ny bil. Du skal betale bilens pris, og herudover skal du betale en registreringsafgift på intet mindre end 150 % af dette beløb. Du ender altså nemt med at smide hele din opsparing i en bil samt optage et lån for at muliggøre bilkøbet.

Med en leasingaftale betaler du et engangsbeløb ved aftalens start, og herefter betaler du en månedlig ydelse. Du slipper for at betale de 150 % i afgift med det samme, men kan derimod betale en mindre procentdel af afgiften løbende måned efter måned. Dét gør det ganske enkelt nemmere at få fingrene i en bil igennem bil leasing end ved køb.

Med leasing har du gode muligheder for at skifte bilen ud

En leasingaftale kan løbe over alt lige fra nogle måneder til flere år. Når aftalen ophører, har du mulighed for at revurdere dine bilbehov. Herefter kan du enten vælge at forlænge leasingaftalen på den samme bil – nu typisk til en lavere månedlig ydelse – eller du kan vælge at skifte bilen ud, hvis dine behov har ændret sig. I mange tilfælde vil du også have mulighed for at købe bilen til en fordelagtig pris efter endt leasingperiode.

Når du vælger at lease din bil, får du altså gode muligheder for at skifte denne ud, efterhånden som dine behov ændrer sig. Sker der for eksempel en familieforøgelse, eller skifter du job, hvorfor du pludselig stiller nye krav til din bil, kan du nemt imødekomme disse uden, at det behøver koste dig alverden, og du mister en masse penge på det.