Det skal du være opmærksom på, når du lejer en bil på ferie

0
Det skal du være opmærksom på, når du lejer en bil på ferie

Du kender det måske godt. Du er ved at planlægge din ferie til udlandet, og du vil kunne opleve så meget som muligt på kort tid. Nu står du mellem flere valgmuligheder: Vil du køre i offentlig transport, eller vil du leje en bil? Oftest falder valget på bilen, da den tillader dig at være langt mere fleksibel. På den måde kan du tage på tur når du har lyst, samtidig med, at du udforsker din feriedestination helt på egen hånd.

Dog kan det føles uoverskueligt at leje en bil i udlandet, når du sidder hjemme i Danmark. Der er nemlig en lang række ting, som du skal være opmærksom på, før du lejer bilen på forhånd. Samtidig er det også muligt at spare på omkostningerne, hvis du informerer dig, før du påbegynder rejsen. Her har vi samlet en kort guide til, hvordan du bedst når i mål med din næste rejse.

Skab dig et overblik på markedet

Først og fremmest er det nødvendigt, at du skaber dig et overblik over de muligheder til billeje, som der er på det sted, hvor du gerne vil til. Ønsker du eksempelvis at rejse på den populære ø Mallorca, skal du være klar over, hvordan kørereglerne er på stedet. På Mallorca kan du køre bil, når du er fyldt 18 år, men du skal være 21 år for at leje en bil. Hvis du opfylder dette krav, og vil leje en bil på Mallorca, er det derudover helt essentielt, at du læser det med småt, så snart du har fundet den rette biludlejer. På den måde undgår du en grim overraskelse, når du skal aflevere bilen igen. Herefter skal du tage stilling til, om du vil leje bilen direkte fra lufthavnen, eller om du vil hente den et andet sted. Alle disse ting skal tages i betragtning, før du lejer bilen.

Det behøver ikke at være dyrt

At leje en bil, eksempelvis på Mallorca, behøver ikke at være dyrt. Det kan faktisk nogle gange bedre betale sig at tage at tage afsted på egen hånd. For at finde den billigste pris, kan du med fordel sammenligne de forskellige selskabers priser for bilen og forsikringen. Her gælder der, at store såvel som små, lokale virksomheder kan tages i betragtning. Sæt tid af til at sammenligne virksomhederne, så du får mere råd til andet sjovt på rejsen.