Gode råd til dig, der er på udkig efter en ny bil

0

Valget er svært, når du i dag skal vælge din nye drømmebil. Med så mange muligheder for både at købe nyt og brugt kan det være svært helt at gennemskue, hvilken model der er den bedste for dig. Her kommer vi med gode råd til, hvordan du finder frem til det bedste køb, så du kan komme sikkert ud på vejene igen.

Samtidig fortæller vi dig mere om, hvad du skal have i hus, inden du triller ud ad din indkørsel. For det er ikke kun den nye bil, der skal være styr på. Også din bilforsikring og service bør være tjekket af på listen.

Forsikringen er vigtig

Som bilejer er det lovpligtigt at have en bilforsikring. Forsikringen består af en lovpligtig ansvarsforsikring, der ofte er assisteret af en kaskoforsikring. Samtidig kan du tilvælge en række forskellige tillægsdækninger som glasskadedækning og vejhjælp. Især sidstnævnte kan være fornuftig at vælge til, så du altid er sikret, hvis uheldet er ude.

Bilforsikringen er noget, du ofte tegner hos det samme forsikringsselskab, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan skifte. I takt med en større konkurrence inden for forsikringsselskaberne kan du i dag få en billig bilforsikring. Derfor bør du altid foretage et forsikringstjek, inden du vælger et selskab hos Billigste Forsikringer. Det kan også være en fordel at samle alle dine forsikringer samme sted, idet det ofte kan give dig en form for mængderabat.

Hvad er nødvendigt?

Vi kan ofte have nogle store drømme, når det kommer til en ny bil, og det forstår vi godt. Men jo mere du vil have, desto dyrere bliver din nye bil. For at skærpe feltet for dig selv kan det være en fordel at udvælge de vigtigste kriterier, som er alfa omega for dig i din nye bil. På den måde kan du indsnævre søgningen og også nemmere finde ud af, hvad dit budget rækker til.

Har du et budget, der ikke helt kan dække over alle de ønsker, du har til drømmebilen, kan du med fordel kigge nærmere på de brugte biler. Generelt taber biler hurtigt deres værdi, og det gør det også mere attraktivt for mange at købe en brugt bil. Her kan du få mere udstyr for de samme penge. Til gengæld skal du køre rundt i en bil, der ikke kommer direkte fra leverandøren. Vi synes dog, at købet af en brugt bil giver dig nogle helt andre muligheder for at få drømmebilen.

Benzin, diesel eller el?

I dag er det store spørgsmål, hvilken form for brændstof din nye bil skal køre på. Selvom der går mange år, før benzin og diesel ikke længere må anvendes som brændstof, kan der være noget klogt i at tænke i elbiler, der ses som fremtidens brændstof for biler. Elbilerne kan virke som en dyr fornøjelse set i forhold til, hvad du får for dine penge. Her er det vigtigt at lave et regnestykke omkring, hvad det koster for dig at oplade din bil.

Nogle forhandlere af elbiler vil også tilbyde dig gratis opladning rundt omkring i Europa. På den måde kan du faktisk spare mange penge på brændstof og i stedet bruge flere penge på selve bilen. Hvis du alligevel gerne vil have en bil på benzin eller diesel, skal du have øje for, hvor lange ture du skal køre i din bil. Skal du køre mest bykørsel, kan det i langt de fleste tilfælde bedst betale sig med en benzinmotor. Modsat vil de lange køreture betyde, at dieselmotoren er det mest fornuftige valg. Du bør ligeledes have et øje for bilens brændstoføkonomi, så du kan køre flest kilometer på literen.