Ledhejseport vs vippeport til garagen: Fordele og ulemper

0

Der findes mange forskellige garageporte på markedet. Alle med forskellige specifikationer, som dækker forskellige behov. Ledhejse- og vippeporte er nogle af de mest populære porte at bruge til sin garage, men hvad er forskellen egentlig på disse to typer?

I dette indlæg kan du netop blive klogere på, hvad fordelene og ulemperne er ved henholdsvis ledhejseporte og vippeporte. Så læs med og bliv klogere.

Ledhejseport

En ledhejseport kaldes ofte blot for en hejseport og ses rigtig mange forskellige steder rundt omkring. Porten er kendetegnet ved, at den automatisk hejses op og rulles hen ad taget på garagen. Læs mere om portens fordele og ulemper i det følgende.

Optimal udnyttelse af pladsen foran porten

Idet denne port rulles hen ad taget, har du mulighed for at udnytte pladsen foran porten fuldt ud. Det betyder altså, at du ikke skal tage højde for porten, når den skal hejses op eller ned. Derved har du plads til at have en bil eller andet holdende foran garageporten.

Kan selv monteres

Det er ikke svært at montere en moderne ledhejseport. Derved skal du altså ikke bruge ekstra udgifter på at få porten installeret og monteret. Ønsker du ikke selv at montere den, kan du få hjælp udefra. Få hjælp til at montere din ledhejseport ved at klikke på linket.

Kan betjenes manuelt eller fjernbetjent

Det smarte ved en ledhejseport er derudover, at du selv kan vælge, om porten skal hejses vha. en fjernbetjening, eller ved at du klikker på en knap. Det handler altså i bund og grund om, hvorvidt du skal stige ud af bilen eller ej, før at porten åbnes.

Kræver plads på taget

En af ulemperne ved en hejseport er, at den kræver plads på taget i din garage. Dette kan blive et problem, hvis du har en lille garage, hvor en anden type garageport ville passe bedre.

Vippeport

En vippeport er en mere klassisk løsning, som stadig ses mange steder. Denne hejses ikke automatisk op, men skal hejses manuelt. Der følger ligeledes fordele og ulemper ved denne port.

Nem konstruktion sikrer nem installation

Vippeporten er den nemmeste at installere og montere af alle garageporte på markedet, hvilket skyldes den nemme konstruktion. Det er altså muligt for enhver at montere denne type port.

Billig pris

En anden fordel ved denne port er, at den kan erhverves til billige priser. Ønsker du ikke at bruge mange penge på en garageport, kan du altså med fordel vælge denne, fordi den i sig selv er billig, og fordi du ikke skal bruge penge på montering.

Kræver ikke megen vedligeholdelse

Derudover kræver en vippeport ikke megen vedligeholdelse. Du kan altså have porten i mange år, uden at den bliver grim at se på.

Kræver plads foran porten

Den største ulempe ved en vippeport er, at den fylder foran garagen, når den vippes op. Dette skal du tage højde for, og derfor kan du altså ikke placere noget tæt på portens ydre side, når du skal åbne den.