Bilforsikring: Sådan finder du den rette forsikring

0
Audi

Uanset om du er førstegangsbilejer, eller om din nuværende bil er den femte i rækken, så er en bilforsikring nødvendig. Det kan især som førstegangskøber være en jungle at finde ud af, hvilket forsikringsselskab du skal vælge, og hvilket selskab der passer bedst til dine behov som bilist.

Derfor kan bilforsikringen ikke vente

En bilforsikring kan af flere grunde ikke udskydes, indtil der er nok penge på kontoen. Faktisk har det ingen betydning, om du så lige er blevet ejer af en knallert, for den skal også forsikres. Du kan se mere her om knallertforsikring hos Next.dk. En forsikring af et hvilket som helst køretøj skal være i orden af flere forskellige årsager.

For det første er det i Danmark lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil og sin knallert, da denne dækker skader på personer, biler eller ejendomme. Derfor vil det være en alt for stor risiko at løbe, hvis uheldet skulle være ude, og andre personer måtte være involveret. Desuden kan en kaskoforsikring være en god ide, hvis værdien af din bil overstiger 25.000 kr.

Læg et budget

Da en forsikring kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis du ejer en større eller dyrere bil, kan det være en god ide at lægge et budget eller i hvert fald tilføje bilforsikringen til dit nuværende budget.

For at kunne tage det helt rigtige valg kan det være en god ide at få tilsendt tilbud fra to eller tre potentielle forsikringsselskaber. Herved vil du have noget at sammenligne med, og du vil hurtigt opdage, at den dyreste forsikring ikke nødvendigvis er den bedste.

Når du sammenligner de forskellige tilbud, vil du også få et indblik i, hvilke fordele de enkelte forsikringsselskaber kan tilbyde. Dette vil også give dig et indblik i, hvad der egentlig er vigtigst for dig, og hvad du kan prøve at forhandle med i din næste forsikring. Derfor er det altid en god ide at læse dækningsvilkårene, da dette vil give dig mulighed for ovenstående.

Høj eller lav selvrisiko

En af de første beslutninger, du skal træffe i forbindelse med valg af forsikringsselskab, er, om du vil være villig til at betale en høj eller en lav selvrisiko, hvis uheldet skulle være ude, og bilen skal udbedres. Dette valg vil påvirke prisen på din forsikring, da en højere selvrisiko automatisk vil resultere i en lavere pris på forsikringen.

Hvis du vælger en høj selvrisiko, bør du være opmærksom på, at du til hver en tid vil have råd til at betale denne, hvis det skulle blive aktuelt.

Forsikringspakker – go eller no-go?

Mange forsikringsselskaber tilbyder ofte en samlet forsikringspakke, hvis du har flere forsikringer hos dem. Her skal du dog være ekstra opmærksom, da det kan være svært at se, hvilke fordele du egentlig får i forhold til andre forsikringsselskaber. Det samme gør sig ligeledes gældende for prisen på forsikringen.

Hvis du ønsker bilforsikring i samme forsikringsselskab som dine resterende forsikringer, bør du udtrykkeligt bede om et tilbud på en bilforsikring – og ikke andet. Dette vil hjælpe dig til bedre at sammenligne dine forskellige tilbud.