Sådan forbereder du dig på vinterens udfordringer

0
New car tire

Efteråret er godt i gang, og inden at vi ved af det, er det blevet vinter. Vinteren kan særligt være en udfordring for bilister, og derfor er det vigtigt, at man gør sin bil klar til de udfordringer, som vinteren bringer med sig. Der er flere forskellige forholdsregler, som du skal tage dig, når og inden du bevæger dig ud i vintertrafikken med din bil. Når du sikrer din bil og tager dig nogle forholdsregler, øger du helt automatisk din egen og eventuelle passagerers sikkerhed, hvis det i værste tilfælde skulle ende med at gå galt. Læs med her og find nogle gode råd til, hvordan du forbereder dig og din bil bedst muligt til vintervejrets udfordringer.

Du kan også gøre hverdagen lettere med en måltidskasse. Få overblik over måltidskasser her.

De rigtige dæk

Inden du tager din bil med ud i det kolde vintervejr, er der et par ting, som du skal ordne først. For det første, og vigtigst af alt, skal du sørge for at skifte dækkene på din bil. De rigtige dæk er essentielle for, at du kan køre sikkert og trygt på vejene. Om vinteren skal du skifte fra de normale sommerdæk til vinterdæk. Disse ligger noget bedre på de glatte veje end sommerdækkene gør, og de har et greb, der sørger for, at bilen ikke skrider så let. Lad være med at vente til sidste øjeblik med at skifte dækkene. Med det samme at temperaturerne begynder at nærme sig frysepunktet, er det bare med at få dem skiftet rundt. Hvis ikke du har forstand på at skifte dem selv, kan du altid køre din bil på værksted. Her kan de hurtigt og professionelt skifte din bils dæk fra sommer- til vinterdæk.

Foruden at skifte til vinterdæk, er det en god at idé at tjekke op på sådan noget som køler- og sprinklervæske. Eventuelt kan du skifte over til noget, der kan tåle lavere temperaturer end det sædvanlige. Ved at foretage sådan et skift vil din bil fungere bedre og mere optimalt igennem vintermånederne.

Hvis uheldet er ude

Det er aldrig muligt at forudsige det danske vintervejr. Selvom gårsdagens vejrudsigt sagde høj sol, kan der pludseligt komme en uforudset snestorm. Derfor er det en god idé at være forberedt på, at der kan ske noget uforudsigeligt, når du færdes i vintervejret. Der er mange ting, som er en god idé at have med i bilen, hvis du skulle være så uheldig at glide i en grøft eller blive fanget i en større snedrive.

Først og fremmest er det en god idé at have en skovl til at ligge i bagagerummet i vintermånederne. Denne kan være en stor hjælp, hvis du ender med at sidde fast og får brug for at grave dig fri. Foruden en skovl skal du sørge for at have advarselstrekanten med, som du kan sætte ud til vejen, så forbipasserende opdager dig i god tid. På den måde sikrer du dig, at der ikke sker et større uheld, samtidig med at du signalerer, at du eventuelt kunne få brug for en hjælpende hånd. Startkabler er heller ikke dårlige at have med i bagagerummet. I vinterkulden kan det nemlig hurtigt ske, at batteriet løber tør for strøm.

Hold dig varm

Skulle det gå så galt, at du er fanget i sneen i længere tid, er det en god idé at sørge for at have tæpper og ekstra overtøj med i bilen – ellers kan det hurtigt blive en kold fornøjelse at skulle sidde og vente på hjælp i bilen. Hav også gerne lidt snacks liggende, som kan tage den værste sult.