Sådan parkerer du bedst i København

0

Parkering i København. Alene ytringen af disse ord kan formentlig fremkalde koldsved på panden og forøget puls for en del personer. For det kan være et kaos uden lige at forsøge at finde en parkeringsplads i København.

Og det er til at forstå frustrationerne. For hvor meget spildt tid går der ikke med at sidde i kø, køre rundt om karreer eller dreje på et frimærke i håbet om at finde den helt rigtige plads? Og alt dette blot for at opleve, at alle ens anstrengelser er forgæves?

Det vil vi gerne hjælpe dig med at lave om på, så du ikke skal rykke totter ud af håret i ren frustration. Og med denne guide hjælper vi dig et skridt nærmere på at blive en mester i at finde parkering i København.

Find parkering i København

Danmarks største by. H.C. Andersens ”Wonderful Copenhagen”. Ja, der er nok at være stolt af og masser af seværdigheder at se på, når man begiver sig til hovedstanden. Og selvom vi kan bryste os af at være blandt de førende cykelnationer i verden, så er det knapt så let at begive sig rundt i hovedstaden i bil som på cykel.

Men faktisk findes der ret mange steder, hvor man kan parkere i København. Det gælder blot om at være bevidst om, hvor de findes. Og du kan med fordel undersøge mulighederne for parkering, inden du bevæger dig ud i trafikken, så du ikke begiver dig formålsløst omkring, men har en plan for din rute i tankerne, hvis muligheden for parkering skulle glippe i første forsøg.

Her finder du parkeringspladsen i Københavns centrum

Der findes flere steder i Københavns Centrum, hvor du kan parkere. Blandt andet Jeudan Parkering Dronnings Tværgade, Q-Park Illum, Q-Park Magasin, Matthæusgade P-hus, Saga P-hus eller BLOX Parkering.

Du skal dog være opmærksom på, at priserne for parkering kan være varierende. Og du skal regne med, at jo tættere mod centrum, du parkerer, desto højere er priserne for parkering.

Hvad er prisen for parkering i København?

Som sagt varierer priserne på parkering i København. De er nemlig inddelt i zoner. De såkaldte betalingszoner: rød, grøn, blå og gul.

Den røde zone er den dyreste. Det er den zone, der ligger i indre by. Her er priserne for parkering forskellige alt efter hvilken tid på døgnet, du parkerer. I dagtimer mellem kl. 8.00 og 18.00 koster det 36 kroner i timen at parkere i den røde zone. I aftentimer mellem kl. 18.00 til kl 23.00 koster det 14 kroner i timer. I nattetimerne mellem kl. 23.00 til 8.00 koster det 5 kroner i timen at parkere i den røde zone.

Den gule zone er den billigste zone at parkere i. Den ligger nemlig længst væk fra Københavns Centrum. Her er priserne også forskellige i løbet af døgnet. Ønsker du at parkere i den gule zone i dagtimerne mellem kl. 8.00 og 18.00 koster det 9 kroner i timen. Prisen for parkering i aftentimerne mellem kl. 18.00 og 23.00 er ligeledes 9 kroner i timer. Skal du derimod parkere i nattetimerne mellem kl. 23.00 og 8.00 koster det blot 2 kroner i timen at parkere i den gule zone.

Men København er ikke den eneste storby, der kan være besværlig at finde en parkeringsplads i. Skal du have hjælp til at finde en parkeringsplads i andre storbyer? Find her flere informationer om parkering i Danmark.