Er jeres bil klar til familieforøgelsen?

0

Når antallet af familiemedlemmer forøges, er det ikke kun søvnen, spisetiderne og hverdagen, der bliver anderledes. Det handler i høj grad også om at få logistikken til at hænge sammen.

Børn – og måske især småbørn – er udstyrsstykker uden lige. Hver gang man skal begive sig ud af huset med den lille, kræver det masser af rum til at få plads til babys udstyr, såsom barnevogn, klapvogn, højstol, pusletaske og meget mere. Derfor oplever mange, at deres bil kan komme på gevaldig prøve, når man forsøger at få plads til alt i bedste Tetris-manér.

I denne guide ser vi nærmere på, hvilke foranstaltninger du kan tage for at gøre jeres bil klar til familieforøgelsen.

Find den rette autostol

De dage, hvor børn, hunde og baggage røg en tur om i baggagerummet i familiens stationcar er heldigvis for længst forbi. Ligesom det heller ikke længere er lovligt for baby at ligge frit i sin lift under kørslen i bilen. Derfor skal børnene – op til en vis alder og størrelse – sidde i en autostol eller et sæde.

Der findes rigtig mange modeller på markedet, men du kan med fordel gå efter en model, der følger barnet i flere år. For ofte købes autostole med en separat base, der monteres på sædet, hvori autostolen kan klikkes fast. Og ønsker du ikke at skulle investere i en ny base, hver gang dit barn vokser ud af en autostol, kan du derfor gå efter en model, hvor basen kan bruges af flere størrelser autostole. På den måde kan du spare penge i det lange løb.

Er barnevogne nødvendige i bilen?

Inden for de seneste år er udviklingen af udstyr til børn eksploderet. Og hver gang formår producenterne at skabe produkter, der gør livet lettere for børnefamilierne. Dette gælder ikke mindst på området for barnevogne og klapvogne.

Selvom de fleste barnevogne i dag er skabt til at kunne klappes sammen og komprimeres til betydelig mindre størrelser, så haler mange klapvogne faktisk ind på barnevognene i funktionalitet. For klapvognene har i dag nemlig en stor del af de egenskaber, der gør barnevognen populær. Det tæller blandt andet babys komfortable stilling, mulighed for opbevaring og dække.

Og dertil kommer, at klapvognen fylder væsentlig mindre end barnevognen. Derfor vælger mange at benytte en klapvogn frem for en barnevogn, da man dermed sparer en frygtelig masse plads i bilen.

Er det på tide at opgradere vognen?

Vi kan ikke komme uden om det faktum, at nogen biler bare ikke er skabt til små børn. Og uanset hvor meget du forsøger, så er det muligt at pakkes noget som helst ned i det frimærkestore baggagerum. I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt at opgradere til en større model, så der både er plads til baby og alle babys pakkenelliker.

Med et billån er det muligt at komme tættere på den drøm. Og du kan dermed komme et skridt nærmere på en bil, der har lang levetid for dig og din familie. Og tænker I ovenikøbet på at udvide familien yderligere i fremtiden, kan en større bil være med til at fremtidsforsikre denne drøm.