Sådan tyverisikrer du bilen

0
Tyverisikr bilen

Er du ikke vild med at efterlade din bil på offentlige parkeringspladser eller derhjemme i garagen? Eller bor du inde midt i byen, hvor bilen passeres at mange mennesker i døgnet? Som bilejer kan det være frustrerende at efterlade sin bil steder, hvor du har mistanke om, at den kan blive udsat for tyveri. Læs med her, og få gode råd til, hvordan du bedst muligt undgår indbrud i din bil.

Fjern værdigenstande

Hvis du vil sikre din bil mod tyveri, er det altid en god ide at undlade at have værdigenstande liggende i den. Det er jo netop det, tyvene er på jagt efter. Det er selvfølgelig ikke muligt for tyvene at vide, om der ligger værdigenstande gemt væk i bagagerummet, men kan de se, at der ligger værdifulde ting frit fremme, er din bil helt sikkert et nemt mål. Sørg derfor altid for at fjerne værdigenstandene fra bilen, så de ikke frister svage sjæle.

Er det nødvendigt for dig at have dem liggende, bør du som minimum dække dem til eller lægge dem om i bagagerummet. Skulle uheldet alligevel være ude, er det selvfølgelig rarest, hvis tyvene ikke har noget at komme efter. Værdigenstande er ikke blot poser og tasker. Det er også vigtigt at huske at gemme GPS’en eller andet elektronisk udstyr væk, der hører til bilen.

Brug videoovervågning

En anden effektiv måde, hvorpå du kan sikre dig mod biltyveri, er ved at opsætte videoovervågning. Vælger du at købe et overvågningskamera, er det dog vigtigt, at du anvender det i overensstemmelse med loven. Der er nemlig specifikke regler for, hvor det må placeres, samt hvilke optagelser der må offentliggøres. Men videoovervågning kan være et effektivt hjælpemiddel i forsøget på at holde tyvene væk. Vil du investere i et kamera, kan du med fordel klikke her. Linket sender dig videre til en hjemmeside, der sælger videokameraer til særlige formål.

Luk soltag og vinduer

Derudover er det vigtigt altid at huske at lukke alle vinduer og soltag, hvis det er i bilen. Står disse åbent, er det meget let for tyvene at få adgang. Tænk også gerne over, hvor du parkerer bilen. Hvis du bor i byen, er det eksempelvis en fordel at parkere på befærdede steder, selvom mange ofte ikke tror det. Det giver nemlig ikke tyvene mulighed for at få ro til at udføre tyveriet.

Installer en bilalarm

Nogle vælger også at få installeret en bilalarm. En bilalarm kan være yderst effektiv, da den går i gang, så snart tyvene går i gang med deres ”arbejde”. Alarmen er så opmærksomhedsvækkende, at de får travlt med at tage benene på nakken. Folk rundt omkring på gaden, i lejligheder og andet vil helt sikkert rette opmærksomheden mod alarmen, og tyvene vil stikke af.

Der findes altså mange forskellige måder, hvorpå du sikrer din bil mod tyveri. Du skal blot finde den, du helst vil benytte dig af. Ofte er det også en god ide at kombinere flere af mulighederne, så du sikrer den bedst mulige beskyttelse. Vær dog under alle omstændigheder altid opmærksom på at fjerne værdigenstande – det er hurtigt og nemt, så der er ingen grund til at lade være.