Bilkøb – sådan finder du den rigtige bil

0
Bilkoeb

Står du og skal til at købe en ny bil? Hvad end det er første bil, eller du er erfaren bilkøber, er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser inden købet. Du kan allerede starte med at tjekke biler hjemme fra sofaen. På nettet kan du nemlig researche dig frem til de forskellige bilers priser og kvalifikationer og på den måde kredse dig ind på, hvilken bil der passer til dit og familiens kørselsmønster.

Hvilke behov skal bilen dække?

Hvis du primært skal køre korte ture inde i byen, er en benzinbil det bedste valg, hvorimod dieselbiler egner sig bedre til længere ture. Når du vælger motorstørrelse, skal du vurdere, om du skal have en bil, der kan trække mange kilo – og derfor have en stor motor – eller om du kan nøjes med en mindre motor, som derimod kører længere på literen. Dertil skal du også vurdere, hvor meget ekstraudstyr, du skal have smidt i bilen. Hvis dit primære mål med bilen blot er at komme fra A til B, kan du typisk nøjes med en lille udstyrspakke. Men hvis luksus og en masse gear er vigtigt for dig, kan du selvfølgelig lægge lidt flere penge i bilen og få en lidt smartere bil.

Find den bedste finansieringsmulighed

Det er de færreste, der kan købe en bil uden at tage et lån, så det er en god idé at gøre op med dig selv eller familien, hvor mange penge I vil bruge på bilen, og lave et budget. Der er god grund til at sammenligne de forskellige finansieringsmuligheder. Du kan nemlig finansiere købet gennem både banken, realkreditinstitutter og hos bilforhandleren. Hvad end det er en ny eller brugt bil, du skal have, skal du finde din indre forhandler frem. Start med at forhandle en god pris på bilen, og derefter kan I finde en god pris på udstyrspakker og serviceaftaler.

Forsikringer er et must

Med en bil kommer også en eller flere forsikringer. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, så den skal du have, men mange med nye biler tegner også en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen dækker skader på andre, dine medpassagerer og skader under udlån. Den dækker dog ikke, hvis du kører beruset eller uden kørekort og ved skader på egen bil og fører. Kaskoforsikringen dækker derimod skader på egen bil, tyveri, brand og hærværk.

Find bilen til din livsstil

Sammen med behovet er din livsstil afgørende for, hvilken type bil, der er ideel for dig. En Volkswagen Up, Ford Ka eller Opel Karl er eksempelvis lige noget for dig, hvis du drømmer om en bil, der skal køre til og fra arbejde, hente børn og være let at parkere. Har du derimod brug for en bil med kørekomfort og rummelighed i top, der er præsentabel til møde med kunder, er en Opel Insignia, Toyota Avensis og en Audi A3 tre gode bud. Hvis du prioriterer familien øverst, er en Ford S-Max eller en Peugeot 5008 lige noget for dig. Der er plads til, at hele familien kan tage på udflugter og rejser. Ej at forglemme, findes der i den grad også biler til dig, der er vild med fart, design og luksus. BMW 2-serien, Audi TT’en og Opel Cascadaen er lige noget for dig, der elsker at tage en køretur i din lækre bil og tiltrække lidt ekstra opmærksomhed