Anmeldelse: Peugeot 208 er den perfekte bybil

0
Peugeot 208

Er du på udkig efter den perfekte bybil, der er lige tilpas stor til at være rummelig, men alligevel kan parkeres let og elegant, er en Peugeot 208 det oplagte valg. Bilen er en hybrid mellem den klassiske sedan og en sporty hatchback, hvilket giver den et cool look. Den fås i flere varianter og med en masse ekstraudstyr, så den passer til enhver smag og behag. Inden i selve kabinen er den hypermoderne uden at være for teknisk tung med en masse komponenter, man alligevel aldrig får brug for. Her er en bil, der er skabt med en masse komfort og klasse, som gør den til den perfekte bybil.

Billig bil med god brændstoføkonomi

En Peugeot 208 er en mindre bil og derfor ikke så dyr i grøn ejerafgift. Den er heller ikke dyr i drift grundet en solid brændstoføkonomi. Den er opgivet til at kunne køre hele 33,3 km/l, hvilket er ganske imponerende. Du slipper for at tanke så ofte og får derfor en rigtig billig bil. Uanset om du vælger at købe den eller lease den, vil du altså opleve, at den ikke er dyr i drift. Sammenligner man med større og tungere familiebiler, vil man skulle af med betragteligt mere i grøn ejerafgift samt kasko- og ansvarsforsikring.

Er det en 1,6 BlueHDI diesel, kører den rigtig stabilt og er perfekt til bykørsel. Typisk koster det ekstra i brændstof med mange start og stop ved henholdsvis grønt og rødt lys. Men da den er så økonomisk stærk, betyder det ikke meget i det store regnestykke. Vil du have en flot bil, der kan holde i mange år, er det helt sikkert et godt køb, hvor du får masser af værdi for relativt få penge.

Købe eller lease?

Det kommer meget an på dit behov. Og det afhænger naturligvis også af din økonomi. Men der er også andre væsentlige faktorer at tage højde for, før du beslutter dig for leasing af Peugeot 208 eller køb. Først og fremmest skal du lægge mindst 20% i udbetaling ved køb. Nogle gange koster det ikke noget, men der er til gengæld en masse forpligtelser forbundet med et bilkøb. I det øjeblik, hvor du triller ud fra forhandleren, falder den i værdi. Du skal selv betale for service ved 15-20.000 km og efterfølgende intervaller. Og så er der jo den risiko, at der med tiden kan opstå problemer med den.

Vælger du fx minileasing, får du en bil, som du skal have i mindst 3 måneder. Når vi taler almindelig leasing, skal du oftest tegne en kontrakt for mindst 1 år eller længere. Og det er på den anden side også mange penge, du aldrig ser igen, når du leaser i så mange år. Men du står ikke med værditabet af bilen skal sælge den igen.

Uanset om du vælger at lease eller købe, er Peugeot 208 en praktisk og driftsikker bil med masser af plads og ikke mindst en billig brændstoføkonomi.