Forbered bilen til vinter og efterår

0
Goer bilen efteraarsklar

Efteråret er fuld i gang, og vinteren er lige på trapperne. Og hvor du skal forberede dig ved at finde varmere jakke, handsker og tørklæde frem, og huset skal klargøres ved at fjerne havemøbler og dække sensitive buske til, så skal din bil også forberedes til de koldere tider! Men hvilke ting skal du huske, og hvad er knap så vigtigt? Det kan være svært at finde rundt i junglen af velmenende råd, så her får du en hurtig oversigt over de ting, du bør bruge krudt på, når du vinterklargør din kære dyt. God fornøjelse.

Undervognsbehandling

En af de vigtigste ting, du bør investere i, er en undervognsbehandling – også kaldet rustbeskyttelse. Som navnet angiver, beskytter en undervognsbehandling selve undervognen på din bil, hvilket er en fordel, når sjap og sne ligger på de danske veje.

Find gode råd og tips vedr. rustbeskyttelse og undervognsbehandling af din bil i nedenstående video:

(Kilde: YouTube, Dinitrol)

Frostsikret sprinklervæske

Endnu en ting, du ikke må springe over. Tjek på flasken, om dit sprinklervæske kan tåle frostgrader; kan det ikke, bør du ikke hælde det på før til foråret, og du bør i stedet købe noget, der som hovedregel kan tåle ned til -21 grader. Så er du nemlig på den helt sikre side, idet der godt kan være koldere i luften, end de -5 grader du umiddelbart bemærker om morgenen.

Bilvarmer, isfjerner og isskraber

I samråd med ovenstående bør en isskraber også være fast inventar i din bil i vintermånederne. På den måde er du altid sikret frostfrie ruder, hvilket er mest sikkert for både dig og dine medbilister ikke mindst. Isfjerneren er en spray, der ”opløser” isen, og den kan derfor gøre jobbet med isskraberen lettere, hvis du ikke er til den helt store omgang motion kl. 07 om morgenen. Er du et ekstra luksusdyr, kan du ovenikøbet få en bilvarmer, hvilket er en ting, du kan få installeret i din bil, som sørger for, at den er varm og klar til kørsel. Miljøvenlig er den ikke; men komfortabel og bekvem – tjek!

Vinterdæk

Og så tilbage til det vigtige: vinterdæk. Det er (desværre) ikke noget lovkrav i Danmark, at biler skal køre med vinterdæk om vinteren, men det er uanset hvad en overordentlig god idé. Med et par gode vinterdæk står din bil meget bedre fast på våde, kolde og glatte veje. Gå efter nogle dæk af høj kvalitet og med godt vejgreb, og som du kan genbruge i flere år. Er du interesseret i en rabatkode til billige vinterdæk, så kan du besøge dette website.

Sneskovl og tæppe

Skulle uheldet være ude, gør du dig klogt i at have en sneskovl og et tæppe med i bagagerummet. Således kan du (næsten) altid grave dig fri, hvis du skulle sidde fast, og kan det ikke lade sig gøre, så har du et tæppe til at holde dig varm, mens du venter på vejhjælp. Endnu en ting, du vil takke dig selv for, hvis det skulle blive nødvendigt.

Med disse ting klaret kan du roligt sætte dig ud i bilen og køre af sted mod koldere tider. God tur!