Der findes to forskellige leasingkontrakter: Kender du forskellen?

0

I Danmark findes der helt grundlæggende to forskellige leasingkontrakter, disse leasingkontrakter er vidt forskellige på nogle punkter, og på andre punkter minder de om hinanden. Hvis man ikke er bekendt med leasing, så kan det være svært at gennemskue, hvad de to leasingkontrakter indeholder hver især.

I denne artikel vil vi redegøre for de to leasingkontrakter, og gøre dig klogere på leasing og leasingkontrakter, så du selv kan identificere leasingkontrakterne og deres kendetegn. Så efter du har læst denne artikel, vil du være bedre klædt på til at finde den leasingkontrakt der passer bedst til dine behov og ønsker.

Hvad kendetegner en operationel leasingkontrakt?

En operationel leasingkontrakt er, den leasingkontrakt vi kender fra tv-reklamerne, og med en denne leasingkontrakt får leasingtager total budgetsikkerhed. Hvilke vil sige, leasingtager kun skal betale månedlige leasingydelser, en evt. engangsbetaling, derudover skal leasingtager selvfølgelig også betale brændstof og forsikring. Alle udgifter til reparationer, service, dæk skifte, mv. Er alle nogle leasingselskabet betaler i hele leasingperioden, hvilke giver sikkerhed i budgettet.

Når leasingperioden er slut, skal leasingtager aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og leasingtager slipper dermed for alle bekymringer, der er i forbindelse med salg af bil og værditab. Med en operationel leasingkontrakt skal man være opmærksom på, at der kun følger det antal kilometer med i leasingkontrakten som er aftalt. Hvis leasingtager kører mere end det der står i leasingkontrakten, så får leasingtager typisk en ekstra regning på de overkørte kilometer til en kilometertakst der er opgivet i leasingkontrakten.

Hvad kendetegner en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt er, den leasingkontrakt vi kender fra leasingselskaberne der leaser dyre luksus biler. En finansiel leasingkontrakt minder en del om traditionel køb af bil med finansiering, dog er der den væsentlige forskel, at du ikke selv ejer bilen i hele leasingperioden. Med en finansiel leasingkontrakt er der ud over de månedlige leasingydelser, og en evt. engangsbetaling også en restværdi der skal vurderes. Restværdien er den værdi bilen skal sælges til når leasingperioden er slut, for at leasingkontrakten stemmer overens med hensyn til månedlige leasingydelser, og en evt. engangsbetaling.

Når leasingperioden er slut, skal leasingtager som udgangspunkt selv stå for at sælge bilen til en tredje part. Nogle leasingselskaber tilbyder at indestå for restværdien, så leasingtager ikke risikere en ekstraregning når leasingperioden er slut. Alle udgifter til reparationer, service, dæk skifte, mv. Er alle nogle leasingtager selv skal betale i hele leasingperioden.