Derfor skal du tage på kør selv-ferie til Italien

0
Caravan

Hvert år vælger adskillige danskere at hoppe på flyet og smutte en tur sydpå ned til palmerne og de mange solskinstimer. Flyturene sker ikke kun i vinter- og efterårsferierne, idet mange danskere også lader bilen stå i lufthavnen i sommerferien. Men hvorfor ikke tage på kør selv-ferie? Kør selv-ferier henvender sig især til børnefamilier, der ønsker at holde pauser, når de selv har lyst. På kør selv-ferien er det ligeledes muligt at sidde i vante, rare og hyggelige rammer. Derfor kan du med fordel overveje at tage på kør selv-ferie til Italien. Dette land er oplagt at besøge, og regionerne Toscana og Umbrien er især værd at kigge nærmere på, når ferieboligen skal findes i fodboldstøvlelandet.

Kør selv-ferie til Toscana eller Umbrien

Når feriedestinationen er Italien, gælder det om at få øjnene op for enten Toscana eller Umbrien. Begge områder er eftertragtede blandt mange danskere og andre europæere, da disse områder hver især byder på den smukkeste natur, indbydende og lækre retter samt spændende seværdigheder i form af blandt andet museer, kirker og flotte pladser.

I Toscana er det blandt andet oplagt at bosætte sig i nærheden af kulturbyen Firenze, hvor du ser kunst på hvert gadehjørne. Byerne Siena og San Gimignano byder ligeledes på middelalderstemning, og små perler som landsbyen Pienza skal i høj grad opleves. Olivenlunde og bølgende marker med cypresser venter på hele familien, og selv de mindste vil nyde køreturen i landskabet. Umbrien kan ligeledes overvejes som feriemål, idet der her findes den samme smukke natur som i Toscana. Umbrien ligger midt i Italien – mellem Marche og Toscana – og man kan både opleve romerske ruiner, eventyrlige byer og spændende katedraler. Smag en trøffel eller to, og gå på opdagelse i det italienske køkken fyldt med mange andre lækkerier end blot pizza og pasta. Både Toscana og Umbrien emmer af flotte og indbydende ferieboliger, så der er derfor god grund til at undersøge disse nærmere i stedet for at booke et hotelværelse. Find ferieboligen her, hvis en feriebolig i enten Toscana og Umbrien frister.

Gør bilen parat, og husk de vigtige sager

Inden kør selv-ferien til Italien kan gå i gang, er det dog vigtigt, at du husker at forberede dig. Sørg eksempelvis for at tjekke bilen igennem og måske køre en tur hen til den lokale mekaniker, hvis det er lang tid siden, at bilen har været til syn. Dermed undgår du ubehagelige overraskelser på den lange køretur og sikrer, at hele familien er tryg på vej ned gennem Europa. Glem heller ikke registreringsattesten, sygesikringskortene, trafikvesten og nødtrekanten, så du er dækket ind på alle områder. Derudover gælder det selvfølgelig om at huske alle pas. Her er det en god idé at lægge passene i en plastikpose i handskerummet. Andre ting – såsom den nødvendige vignette i Østrig – er ligeledes værd at huske, men ellers er der ikke andet end at nyde den skønne ferie i Toscana eller Umbrien, når I er ankommet til den dejlige feriebolig.