Her skal din bil tjekkes før skiferien

0

Mange danskere vælger at tage bilen selv på skiferie, hvilket også giver en række fordele, blandt andet den store frihed, at man kan køre derhen, hvor man vil. Dog er der også nogle ting, som skal tjekkes og ordnes ved bilen, før den er helt klar til en tur til Alperne eller de norske fjelde.

Bilen betyder meget for mange danskere. Det er et foretrukket køretøj, uanset om man vil have en sænkning af bil eller en klassisk familiebil med plads til alle børnene. Den er med til at få hverdagen til at hænge sammen.

Det hele er pakket. Man er klar til skiferien, og man har glædet sig til denne tid på året, som måske er den sjoveste af dem alle. Ikke kun fordi man skal stå på ski, men i høj grad også fordi der er mange andre sjove aktiviteter, man skal hygge sig med. Men så sker det: Bilen går i stykker. I ser bilen blive kørt væk, imens I nervøst kigger på hinanden. Hos mekanikeren finder de ud af, den ikke kan køre jer på skiferie.

Det er noget, en række danskere allerede har prøvet, imens andre selvfølgelig har en form for frygt for, at det vil ske. Derfor skal man naturligvis sørge for at få tjekket op på sin bil, før man håbefuldt ryger afsted mod skiferien.

Turen til Alperne

Hvis I skal afsted til Alperne, er det ikke nødvendigvis det sværeste første stykke, I skal ud på. Her er der gode motorveje, mange gange ikke ret meget frost i vejret, og det er generelt gode forhold at køre i. Her er det vigtigste punkt egentlig at fokusere på, at man har en masse kilo siddende i bilen.

Det giver nemlig mindre frihed, når man kører. Bremselængden er selvsagt kortere, når der sidder fire i bilen frem for en enkelt, og så har man måske også mange kilo bagage med, som der skal tages højde for.

Når man begynder at komme op i bjergene, er det typisk en anden sag. Er sneen faldet tungt, skal man være opmærksom på føret, som hurtigt bliver besværligt at have med at gøre. Det er dog langt fra det eneste, som kan være en udfordring. Frosten kan også spille ind, når man kommer langt nok op i bjergene, og det bliver det selvfølgelig ikke meget nemmere at køre af.

Nordpå

Tager du derimod nordpå, eksempelvis til Norge, hvor mange danskere er vilde med at stå på ski, så vil du selvfølgelig typisk have lidt koldere forhold. Skiferien er generelt set koldere mod nord, men for nogle er den også mere autentisk og rigtig. At bo i en norsk hytte, hvor man drikker te og spiser vafler efter en endt skidag – det er livet i manges øjne.

Når du kører i Norge, skal du konstant være opmærksom. Der er gode veje, men også rigtig svære forhold, når man kommer op i højderne. Derfor er det vigtigt at bevare fokus, når man kører på skiferie.