Er din bil klar til det skiftende vejr?

0

Sommeren synger efterhånden på sidste vers. Det betyder, at vi vil gå skiftende vejrforhold i møde. Er din bil gjort klar til skiftende vejrsituationer med svingende temperaturer og mere nedbør? Det er rigtig vigtigt at gøre din bil klar. Det er især vigtigt af sikkerhedsmæssige årsager, men din bil vil takke for lidt ekstra omsorg. Du forbereder nemlig bilen på vekslende vejrsituationer. Læs med her, hvordan du gør din bil klar til efterår og vinter.

Rustbehandling: Gør det, før det er for sent

Rigtig mange tror fejlagtigt, at rustbehandling skal foretages på bilen om vinteren. Det er dog langt bedre at gøre om sommeren. Selvom det danske sommervejr er kendt for at kunne svinge meget fra dag til dag, vil der typisk være højere temperaturer om sommeren. Det er en fordel, når bilen skal rustbehandles. Behandlingen bliver mere flydende, og den kan derfor bedre trænge ind de rigtige steder. Ved at rustbehandle om sommeren får du derfor en bedre beskyttelse.

Venter du for længe, kan der være risiko for, at rusten allerede har fundet vej til din undervogn. Hvis skaden er sket, er der ikke meget at gøre. Det kan derfor være en kæmpe risiko at vente til vinter med at få lavet rustbehandlingen. Er der allerede kommet salt og mere skidt på vejene, vil dette forværre situationen på din undervogn endnu mere. Bestil derfor en rustbehandling på et autoværksted i god tid. Din bil vil takke dig for det, og du undgår unødige værkstedsregninger i fremtiden.

Vinterdæk

Når termometeret begynder at bevæge sig mod de køligere temperature, er det vigtigt at få skiftet sommerdækkene ud med vinterdæk. Det er mest af sikkerhedsmæssige årsager, da der er større risiko for glatte veje om vinteren. Køre du stadig rundt med sommerdæk, når de kølige temperaturer har indtruffet sig, vil du hurtigt opdage et nedsat vejgreb.

Det kan hurtigt blive en rigtig ubehagelig oplevelse at kure med bilen hen ad vejen, fordi dækkene ikke kan få vejgreb på de kolde veje. Sørg derfor altid for at få skiftet vinterdæk i god tid. Både sne og kolde temperaturer kan indtræffe, før man får set sig om.

Temperaturskiftet kan have en stor betydning for din bil

Den danske vinter kan være meget uforudsigelig. Lige så uforudsigelig som det danske sommervejr. Det kan derfor hurtigt gå fra at være på den gode side af termometeret til at bevæge sig langt ned under frysepunktet.

Når der pludselig er høje frostgrader, skal du være opmærksom på, at din bil har flere dele i sig, der er afhængige af forskellige former for væsker. Væsker kan, som vi nok ved, fryse til, når de når en bestemt temperatur. Det er derfor en rigtig god idé at få skiftet kølervæske og sprinklervæske ud med mere frostmodstandsdygtige alternativer. Der findes alternativer, der er velegnet til at bruge om vinteren, da de kan klare flere frostgrader end sommerudgaven.

De mørke tider nærmer sig med hastige skridt

Når sommeren lakker mod enden, vil de mørke tider snige ind på os. Mange af os vil opleve, at der pludselig er mørkt, både når vi kører på arbejde og skal hjem fra arbejde igen. Det er derfor vigtigt at få styr på sine lygter på bilen. De skal gerne være klar til de mørke tider. Det er vigtigt, at du kan se, hvor du kører, men det er næsten endnu vigtigere, at de andre bilister på vejene kan se din bil. Sørg derfor for, at billygterne er klar til vinterens mørke stunder.