Kan du gøre det selv?

0

Som bilejer ved du, at bilen skal vedligeholdes. Der er naturligvis forskel på, hvor meget en bil kræver af vedligeholdelse og reparationer. Hvis en bil kræver meget vedligeholdelse eller flere reparationer kan det dog ende med at blive dyrt. Mange reparationer kræver nemlig en stor betaling – dette gælder især på de biler, hvis reservedele er sværere at skaffe og dyrere at anskaffe sig. Derudover kan det siges, at der er en stor forskel i prisen, om man vælger at gøre det selv eller få professionel hjælp. Det er naturligvis billigst at gøre det selv. Det er dog ikke altid, det er den bedste ide at gøre det selv. Dette afhænger i høj grad af dine kompetencer inden for mekanikerfaget, men det handler i høj grad også om, hvad der skal laves på din bil. Herunder får du nogle tips til, hvad du kan gøre selv, og hvad der kræver mere professionel hjælp.

Montering af udstyr

Efter man har købt en bil, og man har kørt nogle kilometer i den, kan det være, man finder ud af, at bilen mangler noget. Et eller andet ekstraudstyr, som den ikke har. Det kan eksempelvis være, at du på en varm augustdag finder ud af, at du simpelthen ikke kan leve uden aircondition i din bil. Hvis du skal have eftermonteret noget udstyr – eksempelvis aircondition – er det en rigtig god ide, at du får en professionel til at gøre det. Helt generelt kan det nemlig siges, at det, der skal laves indvendigt i en bil, skal laves af en professionel. Hvis du ikke er mekaniker selv, bør du altså få en professionel til at hjælpe dig, hvis der skal monteres noget indeni din bil.

Bilreparationer

Bilreparationer af forskellig art bør du få en professionel til at hjælpe dig med. Dette gælder uanset, om der er tale om reparationer af gearkassen, vandpumpen, kugleled eller noget helt fjerde. Dette skyldes, at en bilreparation skal laves forsvarligt, så din bil forbliver sikker at køre i. Dette både for din og andre trafikanters skyld. En bilreparation kræver nemlig typisk mere end fingersnilde; nemlig faglighed. Der er dog nogle tips til, hvad du kan gøre, hvis du vil have den billigste bilreparation. Det vigtigste tip er, at du skal sammenligne priser på forskellige reparationer fra forskellige mekanikere. Få 3 priser på din bilreparation. Så er du sikrest på, at du finder den billigste mulighed.

Skift af dæk og lygter

Noget af det, der kan laves selv af de fleste, er dækskift. Det kræver ikke meget mekanikerviden at vide, hvordan man skal skifte et dæk på bilen. Det er en stor fordel, at du kan gøre dette selv, da du ved, at det er noget, der skal gøres mere hyppigt. Derfor kan du altså slippe for årlige udskrivninger til mekanikeren ved at lære, hvordan man skifter en dæk. Hvis du har mere viden om biler, og du har fingersnilde, kan du også selv skifte lygterne på din bil. Du kan købe billygter mange forskellige steder – på tankstationer såvel som hos mekanikeren.