Test – find den bedste autoshampoo/bilshampoo

0

Som bilejer er der mange ting, du kan gøre for at passe godt på din bil. Bilens overflade er især udsat, når du kører rundt på vejene. Her er det både snavs, skidt og salt, der kan være medvirkende til, at lakken ruster hurtigere, og bilruderne bliver ridsede. En af de ting, du bør gøre med jævne mellemrum, er at give din bil en rengøring med en effektiv autoshampoo.

Der findes dog efterhånden rigtig mange forskellige varianter på markedet, og derfor kan det være en god ide at læse en autoshampoo-test, inden du investerer i sæbe til din bil. Der findes nemlig produkter, der indeholder voks for en ekstra effektiv beskyttelse, og som sørger for, at du ikke behøver at vaske bilen så ofte. Dog kan nogle sæber være så skrappe, at de med tiden i stedet ødelægger lakken på din bil, så du ender med rustpletter og ridser.

Find derfor allerførst ud af, om din bil overhovedet tåler at blive vasket med en shampoo, der indeholder voks, eller om du i stedet bliver nødt til at vaske bilen oftere med en mildere udgave. Derudover skal du også tage stilling til, om du ønsker en skyllefri autoshampoo, eller om du gerne vil vaske den af efterfølgende. Desuden kan det være en god ide at investere i gode børster og svampe samt vaskeskind for en helt optimal bilvask uden grimme kalk- og vandpletter.

Turtle Zip Bilshampoo – 500 ml

Find produktet her.

I denne test lægger vi ud med en bilshampoo fra Turtle Zip. Denne bilshampoo er først og fremmest et godt valg til dig, der tænker på miljøet, når du vasker bil. Denne variant er nemlig tilpasset miljøet og biologisk nedbrydelig. Det vil sige, at du med god samvittighed kan vaske bilen ren, når den trænger til lidt sæbe. Desuden er Turtle Zip-shampooen med voks. Det betyder, at bilens lak får ekstra god beskyttelse, når du bruger den. Hvis du allerede nu ved, at du nok ikke får vasket bilen med jævne mellemrum, bør du vælge en autoshampoo som denne. På den måde sikrer du, at bilens ydre ikke ruster, inden du får taget dig sammen til den næste bilvask.

Denne shampoo fra Turtle Zip er yderst grundig, men sørger alligevel for ikke at ødelægge bilens voksbehandling, og den er endvidere med til at gøre din bil så skinnende ren, at man nærmest kan spejle sig i den. I denne flaske får du 500 ml og ved brug benyttes cirka to hættefulde shampoo. Der er derfor rigeligt med sæbe til rigtig mange bilvaske. Det anbefales desuden, at du tørrer shampooen af med vaskeskind for at opnå et bedre resultat. Som en ekstra bonus får du leveret denne autoshampoo indenfor kun to hverdage, og så har du naturligvis 14 dages returret, hvis du fortryder dit køb.

Alaska Autoshampoo

Find produktet her.

Alaska Autoshampoo er en klassiker, når vi taler om god vedligeholdelse af bilens ydre. Her får du i flasken en hel liter, der er meget drøj i brug. Derudover har den et meget højt indhold af effektive ingredienser, der sikrer dig en nem og god bilvask – hver gang. Denne autoshampoo er ligeledes med voks, og derved kan du roligt vente lidt længere inden næste rengøring. Du sikrer desuden, at din bil er klædt godt på til det kolde og hårde vejr i vintermånederne.

Forhandleren af denne klassiske autoshampoo sørger for, at du har dit produkt i hænderne indenfor tre hverdage. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med den helt store bilvask – hvorefter du kan holde en længere og velfortjent pause, mens du kører rundt i din skinnende og flotte bil.

Sonax Autoshampoo – 1000 ml

Find produktet her.

Vi er nu kommet til en af testens mere skånsomme shampooer på markedet – nemlig Sonax Autoshampoo. Sonax-shampooen til bilen er kendt for at indeholde ekstra milde men stadig effektive ingredienser, og er du øm over din bil, bør du overveje en shampoo som denne. Flasken indeholder nemlig særligt milde tensider, der skåner bilens lak og angriber skidt og snavs uden at ødelægge voksbehandlingen. Desuden er denne variant fosfatfri og pH-neutral, hvilket endvidere sikrer en yderst skånsom rengøring af din bil. Vasker du bilen med dette produkt, skal du sørge for at skylle sæben af bilen hurtigst muligt og efterfølgende tørre den med vaskeskind, da du derved mindsker risikoen for, at der opstår vand- og kalkpletter. Endvidere er det vigtigt at vaske bilen oftere, hvis du vælger en shampoo uden voks, da du derved ikke opnår samme beskyttelse som ved brug af en bilshampoo med voks. Dog sikrer du, at bilen ikke får en skrappere vask, end den kan klare i det lange løb.

Det er vigtigt at undersøge, hvilken shampoo lige præcis din bil kan klare. Det er nemlig ikke alle biler, der er hårdføre nok til sæber med voks, og derfor kan det godt svare sig at se sig om efter en autoshampoo som den fra Sonax i stedet.

Basta Autoshampoo

Find produktet her.

Basta Autoshampoo er til dig, der ønsker en effektiv og billig autoshampoo med voks. Dette produkt gør nemlig lige præcis, hvad det skal, uden at du betaler ekstra for det. Her kommer sæben i en flaske på en liter, men det er ligeledes muligt at købe samme produkt i en dunk på to liter, så der er autoshampoo til både bilen og campingvognen. Med en liter Basta Autoshampoo har du nok til at vaske bilen 20 gange. Vælg derfor denne bilshampoo, hvis du ønsker et produkt, der er drøjt i brug, og så skummer den en del, hvilket gør den god at arbejde med. Denne autoshampoo er desuden tilsat afrindingsmiddel, der gør sæben utrolig nem at tørre af efter bilvasken. Vandet nærmest falder af lakken som små ‘perler’.

Autoshampoo 7 Stars 30 kg

Find produktet her.

7 Stars Autoshampoo kommer i en stor dunk på 30 kg. Det betyder, at du har nok til rigtig mange vaske og ikke behøver at tænke på bilshampoo i meget lang tid. Selvom du smider lidt flere penge, når du køber denne dunk, end du gør, hvis du blot investerer i en enkelt liter sæbe, får man i den grad noget for pengene. Først og fremmest er dette produkt en koncentreret bilshampoo, der kan benyttes til både personbiler, campingvogne og førerhuse med mere. Det er desuden muligt at kombinere med andre produkter, så du sikrer en glansfuld og rustbeskyttende behandling af din bil.

7 Stars Autoshampoo er endvidere selvblankende. Det vil sige, at du ikke behøver at polere bilen efterfølgende. Sæben er tilsat rustbeskyttende additiver, men også kokosfedt, der er med til at give din bil en flot glans uden pletter og striber. Som en ekstra bonus virker denne sæbe desuden antistatisk. Det gør, at shampooen modvirker statisk elektricitet og tiltrækning af støv. Leder du efter en meget drøj og effektiv shampoo til bilen, skal du gå efter 7 Stars Autoshampoo, der fjerner alt snavs, trafikfilm og insekter.

Xpertline Autoshampoo 30 kg

Find produktet her.

Xpertline Autoshampoo kommer ligesom den forrige i en dunk på 30 kg. Den er effektiv til vask af både biler, busser og lastvogne og kan også benyttes til vaskeanlæg. Denne shampoo er yderst effektiv, når det kommer til at fjerne snavs, skidt og insekter, og den er desuden ekstra god til at vaske salt af lakken uden at lave ridser eller pletter. Sæben har en meget behagelig duft, der holder i lang tid, efter at du har vasket. Hvis du gerne vil tænke på miljøet, er dette også et udmærket valg til dig som bilejer. Sæben indeholder nemlig udelukkende c-stoffer, der er uproblematiske i forhold til spildevandsudledning.

Her får du altså et produkt, der foruden at være meget drøjt i brug ikke forurener miljøet, og som tilmed fungerer ekstra godt til salt og snavs på bilens ydre. Forhandleren anbefaler, at man bruger omkring 5-20 ml alt afhængig af bilens størrelse og modeltype.

Skumdyse og bilshampoo fra Kärcher

Find produktet her.

Denne bilshampoo fra Kärcher kan i udgangspunktet bruges til alle typer biler, da den er skånsom og mild for lakken. Med denne autoshampoo får du en usædvanlig god og vedvarende beskyttelse efter brug. Her betaler du lidt ekstra, da produktet kommer med en speciel genanvendelig skumdyse. Skumdysen, der kan monteres på alle Plug’n’Clean-flasker fra Kärcher, er meget nem at benytte og sørger for at gøre din vask af bilen hurtigere, sjovere og mere effektiv. Skumdysen laver et tykt skumlag, der sætter sig på bilens overflade og opløser alt snavs, fedt og sæbe. En ekstra gevinst ved denne shampoo er, at den er hurtigtørrende. Med en skumdyse og denne shampoo fra Kärcher er du derfor færdig med din bilvask på ingen tid.

Du skal vælge dette produkt, hvis du gerne vil betale lidt ekstra for en hurtigere, nemmere og mere effektiv bilvask, da du udover bilshampooen betaler for en skumdyse.

Sonax Xtreme Aktivshampoo 2-i-1 – 500 ml

Find produktet her.

Denne Sonax Xtreme Aktivshampoo kommer i en mindre flaske på 500 ml, og forhandleren anbefaler, at der bruges omkring 20-30 ml i ca. 10 liter vand. Ved køb af denne shampoo har du altså sæbe nok til mange fremtidige bilvaske. Denne sæbe er en højkoncentreret autoshampoo, der meget effektivt fjerner alt snavs fra bilens overflade, men samtidig sikrer, at din lak bliver på. Det anbefales desuden, at du påfører sæben med en svamp eller børste for at få den optimale effekt af produktet. Sonax Xtreme Aktivshampoo skal hurtigst muligt skylles af efter påføringen og skal gerne aftørres med vaskeskind for at undgå både vand- og kalkpletter. Dette produkt fungerer desuden også godt til både glas, glasfiber og kunststof med mere. Ønsker du en god, skånsom bilvask, skal du uden tvivl kigge nærmere på Xtreme Aktivshampooen fra Sonax.

Vælg en autoshampoo, der passer til din bil og dit behov

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige shampooprodukter til din bil. Det vigtigste er dog, at din bil tåler den autoshampoo, du investerer i. Bortset fra det er det lidt af en smagssag. Tåler din bil voksbehandling, kan du med fordel vælge en sæbe med voks, da du, foruden at give bilen en ekstra god beskyttelse, undgår at skulle vaske bilen så ofte. Er du lidt doven, kan det altså anbefales at investere i den bedste autoshampoo med voks, du kan finde. Især om vinteren kan din bil nemlig have brug for ekstra beskyttelse. Ønsker du i stedet at vaske bilen med jævne mellemrum, vil en langt mildere sæbe være tilstrækkelig.

Gå efter en pH-neutral sæbe

Samtidig kan det godt betale sig at undersøge, hvor drøje de forskellige sæber er. Du skal naturligvis gå efter det produkt, hvor du behøver mindst mulig sæbe pr. bilvask. Dog må sæben ikke være så skrap, at det beskyttende lag, der i forvejen er på bilen, forsvinder. Derfor er det en god ide at gå efter en shampoo, der er pH-neutral og derfor ikke bliver for hård til din bil. Vælger du blot at købe en billig bilshampoo i det nærmeste supermarked, er de nemlig ofte ikke pH-neutrale, og det kan få ærgerlige konsekvenser for din bils overflade.

Husk det ekstra udstyr

Når du køber en autoshampoo til din bil, kan det altså godt svare sig at betale lidt ekstra for den bedste variant på markedet. Derved sikrer du nemlig, at lakken og ruderne på din bil holder sig pæne uden ridser og rustpletter. De fleste forhandlere anbefaler desuden, at du investerer i ekstramaterialer som eksempelvis svampe og vaskeskind, inden du skal i gang med bilvasken. Med udstyret i orden sikrer du nemlig, at din shampoo giver dig det allerbedste resultat uden ærgerlige kalkpletter.

Det sidste råd herfra er, at du, uanset hvilken autoshampoo du køber, altid skal huske at læse brugsanvisningen og varedeklarationen grundigt igennem, inden du påbegynder bilvasken.