Forsikringsguide: Hvad er lovpligtigt?

0
Bilforsikring

Der findes efterhånden et utal af forskellige typer forsikringer, og der er ikke den ting, du ikke kan forsikre. Du kan sågar forsikre din bagdel, hvis du vil gøre Kim Kardashian efter. Er det lidt for langt ude til dig, så tag den bare med ro; det er nemlig ikke bagdelsforsikringer, denne artikel skal handle om. I stedet er dette en forsikringsguide til dig, der nemt og overskueligt gennemgår, hvilke forsikringer der er lovpligtige for dig at have, når du er bilejer. Er du stærk i forsikringer? Ellers bliver du det snart!

Bilforsikringen

Bilforsikring er en forsikring, der er lovpligtig for dig at have, hvis du ejer en bil. Der findes som udgangspunkt to typer; ansvarsforsikring og kasko. Mens ansvarsforsikringen kun dækker ansvaret – altså skader på andre mennesker og deres ejendele, der sker, mens du kører – så dækker en kaskoforsikring væsentligt mere, hvilket vi kommer ind på senere.

Du skal have en ansvarsforsikring til dit motorkøretøj, som dækker de eventuelle skader, du i værste tilfælde påfører enten andre mennesker, deres ting eller køretøjer. Hvis ikke du har den lovpligtige forsikring til bilen, risikerer du, at politiet inddrager din nummerplade og giver dig en bøde, hvis det bliver opdaget. Derudover risikerer du et stort personligt erstatningsansvar, hvis du kommer ud for et uheld uden at have tegnet en ansvarsforsikring.

Kaskoforsikring

Kaskoen dækker som før nævnt flere ting end ansvarsforsikringen. Den dækker eksempelvis skader på din bil i forbindelse med færdselsuheld, tyveri af din bil eller hærværk, skader på din bil som følge af brand og skader på bilen grundet nedfaldne genstande. Herudover betyder en kaskoforsikring i de fleste tilfælde også, at du kan få krisehjælp ved en psykolog, hvis du har været i et uheld med din bil, og du har været i livsfare. Har du tilmed en kone, der er knap så skarp til biler, så kan din kasko også redde dig, for denne dækker også, hvis der er fyldt forkert brændstof på tanken, og tanken derfor skal tømmes. Sidder du fast i en ikke-køredygtig bil et sted, så er det også din kaskoforsikring, der kan hjælpe. Som oftest kan du nemlig tilkøbe, at du kan få en lånebil i en sådan situation, samt at du bliver samlet op af vejhjælp.

Vil du vide mere? Du kan læse mere om bilforsikringer her, og det bliver faktisk ikke meget nemmere. Førnævnte link tager dig nemlig direkte til en billig bilforsikring, der ikke stiger efter en skade, har fri kilometer og frit værkstedsvalg. Lyder godt, ikke?

Dit valg i sidste ende

Vi håber, at du er blevet klogere på forsikringsverdenen. At forsikre sig kan muligvis synes som en dyr post, og især hvis forsikringen ikke er lovpligtig. Dog kan vi alle komme ud for uheld, og mange forsikringer vil ofte være tjent hjem ved blot én ulykke.