Skader på bilen? Sådan ordner du dem

0
Reparationer

Er du bilejer, så ved du, at en bil uundgåeligt vil opleve skader eller udfordringer i dens levetid. Uanset om du er typen, som gør det hele selv, eller om du foretrækker at lade din lokale mekaniker varetage de tekniske problemer og udfordringer, som kan opstå i bilens levetid, så kan der her være et par gode råd at tage med ud på landevejene. Især nu hvor vinteren er overstået, er der ofte enten stenslag, ridser eller andre skavanker at finde på bilerne rundt omkring, fordi vintersæsonen generelt er en hård tid for de kære biler. Tjek din bil efter, og læs med her, så er den lynhurtigt fit for fight igen.

Stenslag og udskiftning af ruder

En af de mere gængse skader, som næsten alle bilister vil opleve, er stenslag. Stenslag kan ofte behandles relativt nemt og uden større besvær, hvis ellers disse opdages og behandles rettidigt. Desværre ender man fra tid til anden i en situation, hvor stenslaget enten er så omfangsrigt, eller man ikke når at få det behandlet, inden det har spredt sig, og i sådanne situationer kan det være nødvendigt med en komplet udskiftning af ruden. Der findes på landsplan mange udbydere, og en grundig research af priser kan være nødvendig for at klarlægge den bedste løsning. Et godt bud på et sted, der kan hjælpe dig i førnævnte kontekst er http://www.thiemannkok.dk/, som udbyder en komplet udskiftning af forruden såvel som behandling af stenslag.

Buler i karosseriet

En andet og meget gængs skade, som mange bilister ofte vil opleve, er den såkaldte ”bilkabule”, hvor bilisten ved siden af har åbnet døren lidt for hurtigt og lidt for hårdt, hvorved der efterlades en bule i din dør. Denne kan for det meste rettes ud hos din mekaniker, men i slemme tilfælde kan en udskiftning af døren – eller hvor end bulen sidder – være nødvendig.

Pletter på interiøret

Har du børn, dyr, eller er du blot selv lidt uheldig til tider, så har du nok en plet eller to på interiøret, som du er træt af. Er der tale om kuglepensstreger, fordi børnene har været lidt for kreative, så kan disse faktisk fjernes med en smule sødmælk, der efterfølgende vaskes væk med mildt sæbevand. Er det derimod ridser i plastikken, så findes der en spray, der kan lægge sig i ridserne og derved ”slette” dem igen. Er du endnu mere heldig, og det derfor blot drejer sig om skidt og snavs, så kommer du faktisk rigtig langt ved blot at skrubbe pletten blidt med en hårdt opvredet klud – eventuelt med en smule sæbe på. Husk derudover, at jo længere pletten får lov at sidde, jo sværere er den at få væk. Har du derfor været på en lang tur med ungerne, så tjek bilen efter, så du hurtigt kan reagere, hvis der er opstået en plet.