Forebyg arbejdsskader, og lad en pallevogn klare de tunge løft

0

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

I bygge- og anlægsbranchen består arbejdet oftest af hårde, fysiske opgaver. Det krævende job kan risikere at give arbejdsskader og gøre dig nedslidt før tid. Derfor er det meget vigtigt at anskaffe maskiner, som kan mindske belastningen for medarbejderne.

Undgå tunge løft og skader med en pallevogn

I fysisk krævende fag som i bygge- og anlægsbranchen er der ofte tunge genstande, som skal løftes og flyttes fra sted til sted. Det belaster og nedslider kroppen og kan give svære smerter for eksempel i ryg, nakke og skuldre. Det er vigtigt så vidt muligt at undgå at løfte tunge materialer. I stedet kan en pallevogn klare de tungeste løfte- og transportopgaver på arbejdet.

Pallevognen kan monteres på en gravemaskine og er særligt egnet til at transportere tunge genstande rundt på arbejdspladsen, for eksempel når materialer skal flyttes fra lastbilen ind til byggepladsen.

Et stort antal skader i byggebranchen

Bygge- og anlægsbranchen er en af de farligste brancher i Danmark. I byggebranchen ses et højt antal arbejdsulykker hvert år. Ulykkerne sker blandt andet på grund af mangel på opsyn og sikkerhed ved stilladsopsætning, for tunge løft eller for lidt sikkerhed ved brug af maskiner.

Derfor er det fuldstændig essentielt, at alle byggepladser anskaffer udstyr og maskiner, som kan nedbringe skader, som for eksempel de tunge løft giver. Er det mindre tunge genstande, kan en manuel pallevogn som regel klare jobbet, men er det tungere materialer, som skal løftes et godt stykke, kræver det en robust pallevogn, som kan monteres på gravemaskiner.

Arbejdsskader koster dyrt

De mange arbejdsskader koster hvert år brancherne dyrt for eksempel i erstatning og ansættelse af nye medarbejdere. Derfor er en investering i det rigtige udstyr en langsigtet måde at spare mange penge på. Samtidig med at det selvfølgelig giver tryghed for medarbejderne på arbejdspladsen.

Med maskiner som en pallevogn, der mindsker belastning fra tunge genstande, forebygger du skader og tidlig nedslidning. Med det rette udstyr og de rigtige maskiner kan du altså beholde medarbejderne i længere tid, og på den måde er det en økonomisk gevinst både for arbejdsgiver og arbejdstager.

Sørg for at have det rigtige udstyr

I byggebranchen er det altså nødvendigt med det rigtige udstyr, hvis arbejdsskader og -ulykker skal undgås. En pallevogn er en kæmpe fysisk aflastning, men ofte kræver jobbet yderligere håndteringsudstyr som for eksempel en vakuumløfter.

Uanset hvad, så er de rigtige maskiner en økonomisk og sikkerhedsmæssig tryghed for hele arbejdspladsen.