Sådan får du fat i Danmarks bedste vejafspærring

0

Når du arbejder med vejarbejde, er sikkerhed og god vejafspærring en absolut nødvendighed. Uden god vejafspærring kan biblister ikke se, hvor byggepladsen starter, og hvor vejbanen slutter, og det er blot et spørgsmål om tid, før en ulykke indtræffer.

Derfor er det absolut nødvendigt, at du får fat i sikkerhedsgodkendt afspærring fra et firma, der ved præcis, hvordan vejarbejde skal afspærres, så både trafikanter og vejarbejdere er i sikkerhed. I denne artikel vil vi vise dig, hvad du skal være bevidst om, når du skal finde god og sikker vejafspærring.

Vejafspærring er alt andet end ligetil

Uanset om der er tale om en lille opgave som f.eks. at udskifte en lyspære i et trafikkryds, eller om det drejer sig om en kompleks opgave som f.eks. at udskifte asfalt på en motorvej, er afspærring en nødvendighed.

De fleste danskere er nok ikke klar over, hvor kompleks vejafspærring er. Det er nemlig ikke bare et spørgsmål om at sætte kegler eller advarselslamper op. Det handler om at dirigere trafikken væk på en måde, der beskytter vejarbejderne, men samtidig ikke bremser trafikken unødvendigt.

Uanset hvad er det vigtigt med vejafspærring, der sikrer, at andre bilister holder behørig afstand fra vejarbejderne. Men samtidig må afspærringen heller ikke bremse trafikken så meget, at ulykker kan forekomme. Det er også vigtigt, at afspærringen sender et klart og utvetydigt signal til bilister om, hvordan de skal agere, så der ikke sker ulykker, fordi bilisterne er usikre på, hvor de må køre.

Vejafspærring er bestemt ikke en enkel sag, og derfor kræver det også ekspertise og rådgivning fra et firma, der ved, hvad de laver.

Vejafspærring er til andet end blot vejarbejde

En generel misforståelse om vejafspærring er, at det kun bruges til vejarbejde. Faktisk bruges vejafspærring, hver gang trafikken på en eller anden måde skal kontrolleres eller dirigeres væk på en særlig måde.

Hvis du f.eks. skal afholde et stort cykelløb eller maraton, er det vigtigt, at bilister ikke udgør en risiko. Til det formål skal der bruges vejafspærring, der præcist markerer, hvor bilister ikke må køre, og som i god tid kan vise bilister, at de skal tage en omvej.

Vejafspærring er til for at gøre det sikrere for alle at benytte de danske veje, og derfor er det et ekstremt vigtigt redskab for en lang række firmaer.

Hvis du arbejder med vejarbejde, eller på nogen som helst måde udfører arbejde eller arrangerer begivenheder, hvor det er nødvendigt at afspærre veje, er vejafspærring en absolut nødvendighed.