Guide: Regler om segboards i trafikken

0

Du kigger måske stadig en ekstra gang, når du ser folk køre forbi på deres segways eller hoverboards – måske har du set flere og flere af dem inde på cykelstien det sidste halve år. Det er ikke længere blot en dille, som de unge har startet. Flere og flere har taget de nemme og fleksible transportmidler i brug, fx når de skal hen til bussen og toget. Her kan du meget nemt tage dit hoverboard under armen og ind i bussen. Det gør det en hel del nemmere end at tage cyklen.

Siden 1. januar 2018 har det været lovligt på prøvebasis at køre på et eldrevet køretøj i trafikken. De har dog en fartgrænse på 20 km/t, så de kan sagtens blive overhalet af en knallert eller en hurtig cyklist. Men som det ser ud på nuværende tidspunkt, er der ikke trådt en permanent lov i kraft omkring segboards og de andre transportmidler, så måske forsvinder de lidt igen fra gadebilledet.

Stadig usikkerhed omkring loven

På nuværende tidspunkt er det dog uvist, om loven vil blive vedtaget og permanent. Ser man inde på Politiets hjemmeside, står køretøjerne stadig som ulovlige i trafikken. Her står der, at de er ulovlige at benytte på kørebaner, cykelstier, fortove, pladser, stier o.l. Det er kun tilladt at bruge dem på private grunde eller i specielt indrettede områder som skateparker og lignende.

Dog oplyser de også, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet arbejder på i løbet af 2018 at kunne fastsætte nye regler for brug af de små motoriserede køretøjer. Du finder dog ikke en nærmere beskrivelse i selve Færdselsloven – det står endnu ikke nedskrevet nogen steder. Kun information om almindelige rulleskøjter og skateboards kan du finde. Og her gælder du som en gående person, når du cruiser på dit board. Det betyder altså, at du ikke må køre på cykelstien, men kun på fortovet og i sjældne tilfælde kørebanen, hvis der ikke er et fortov.

Det betyder altså, at politikerne ikke er nået helt i mål med deres test af segboards, elløbehjul og hoverboards i trafikken. Du kan dog stadig frit køre på din private grund og i skateparker, som er indrettet specielt til præcis det. (Kilde)

Måske er Segboards noget for dig

På trods af manglende lovgivning på området kan det stadig være fristende at give de sjove køretøjer et forsøg. Er du lidt af en gadget-nørd, er det meget nærliggende at prøve de forskellige hoverboards, elløbehjul og segboards. Det er sjovt og samtidig en nem måde at komme fra A til B på.

Det er dog lidt en jungle, når det kommer til de mange køretøjer. Segboards er en af de kørende gadgets, som har været her i flest år, og som de fleste mennesker kender til. Og så er de faktisk ikke så svære at køre på, som det måske kan se ud til. Hvis du vil kigge nærmere på, hvilken af de nye køretøjer du skal give dig i kast med, så kig på: http://www.boernenettet.dk/segboard.