Test af selepuder – sådan finder du den bedste selepude

0

Er dit barn snart vokset ud af autostolen, og er det ved at være tid til at skifte den ud med en selepude, er der flere ting, du skal være opmærksom på, før du investerer i en til dit barn. Køber du en forkert selepude i forhold til dit barns størrelse og din bilmodel, kan det nemlig blive farligt og i værste fald få fatale konsekvenser.

Herunder finder du en test af de mest populære selepuder på markedet, hvor du kan få et godt overblik over, hvilke valgmuligheder du har, og hvilken selepude du har brug for til dit barn. Er du i tvivl om de officielle anbefalinger for, hvornår du bør skifte fra stol til pude, kan du sidst i denne selepude test læse mere om gode råd og sikkerhedskrav, når det kommer til selepuder.

Oppustelig selepude til bil fra Bubblebum

Find produktet her.
319,95 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 4 -11 år / 15-36kg / 1.35 mtr
 • Vægt: 500 gram
 • Godkendt til brug i USA (FMVSS 213)
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04

I denne selepude test starter vi ud med selepuden fra Bubblebum, der skiller sig ud fra mængden ved rent faktisk at være en reel pude – og en oppustelig en af slagsen. Puden kan nemt pustes op med munden, når der er behov for det. Det smarte ved denne funktion er, at din selepude bliver nem og hurtig at pakke ned til sommerferien, eller når børnene skal passes hos bedsteforældrene henover weekenden.

Har du flere små børn på bagsædet, er denne model også smart, da den er så smal, at det er muligt at have tre selepude-kyndige børn på bagsædet på samme tid. På den måde kan du uden problemer have dit barns venner med i bilen.

Mange andre modeller er så store, at det sjældent kan lade sig gøre at have tre puder på bagsædet på én gang. Vær dog opmærksom på, at puden kun må benyttes sammen med en godkendt 3-punkts-voksensele. Mange ældre biler er lavet uden en sådan sele på det midterste sæde, hvorfor selepuden derfor ikke kan bruges på denne plads. Varianten her er desuden godkendt af ECE R44/04 og endvidere også godkendt i USA. Modellen findes blandt andet i sort, grøn og pink.
Så er vi i gang med vores selepude test for alvor, og der er mange flere produkter og tips til dig i vente.

Trunki-selepude og -rygsæk – Boostapak – Pink

Find produktet her.
529,95 kr.

Specifikationer:

 • Certificeret til EU’s og USA’s sikkerhedsstandarder
 • Egnet for børn mellem 15 og 36 kg (ca. 4-12 år)

Her får du to produkter i ét. Trunki har designet en variant, som både fungerer som en selepude, men samtidig kan bruges som en almindelig og rummelig rygsæk, der har plads til både legetøj og spil. Rygsækken har plads nok til alt det, som du har brug for på en kortere eller længere tur, og så har dit barn altid sit sæde med til busser, taxaer og diverse lejede biler.

Denne model er derfor helt oplagt til den familie, der ofte er på tur, og som har brug for en nem måde at transportere deres barns selepude på. Som en bonus får man her en selepude med ryglæn. Dette barnesæde er egnet til børn, der vejer mellem 15 og 36 kg og er mellem 4 og 12 år gammel, og så er sædet desuden godkendt i både EU og USA.

Frost Selepude fra Eurotoy

Find produktet her.
199,95 kr.

Specifikationer:

 • Produktmål: 19x38x38 cm
 • Vægt: 500 gram

Det næste levende billede i vores selepude test er en mere klassisk model end de to forrige varianter. Her får du en sikker og stabil selepude med god plads til selen. Er dine børn glade for Disneys Frost, vil de elske dette barnesæde, der er udsmykket med et stort farverigt billede af både Elsa, Anna og snemanden Olaf. Ønsker dit barn et andet print, er der nok at vælge imellem. Modellen kommer nemlig også med print fra tegnefilm som Biler, Spiderman, Star Wars og Minions.

Ønsker du en sikker, klassisk selepude med god komfort til dit barn, skal du kigge nærmere på puden fra Eurotoy. Her får du kvalitet til en rigtig god pris – og så gør det vel ingenting, at barnet får et sæde med sine yndlingstegneseriefigurer på.

Safety Manga Booster 1st Autosæde

Find produktet her.
189,95 kr.

Denne selepude er en let og kompakt en af slagsen. Den har et behageligt og blødt betræk, der kan tages af og vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader, når der bliver behov for det. Det polstrede sæde fås i flere fine og flotte farver – eksempelvis rød, mørkeblå og sort. Skal dit barn til at skifte direkte fra autostolen og over i en selepude, er denne model måske ikke optimal, da størrelsen passer bedre til lidt ældre børn.

Sædet har to store armstøtter, så barnet kan sidde komfortabelt på de længere køreture. Det er desuden meget hurtigt at montere, og den funktion gør derfor også denne model fra vores selepude test til et oplagt valg, hvis puden skal benyttes i flere forskellige biler.

Premium Selepude – Dream

Find produktet her.
399,95 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 4 -12 år / 15-36kg / 1.35 mtr
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04
 • Vægt: 1,7 kg

Som navnet på denne model antyder, er dette en ren drøm af en selepude. Derfor er det også en af de dyrere modeller på markedet – og det er med god grund. Dette sæde er nemlig over 43 cm på den bredeste del af puden og har en vægt på 1,7 kg, og det sørger både for, at dit barn sidder meget sikkert under køreturen, men også at komforten er i top hele vejen.

Nogle børn er ikke glade for at køre bil og bliver måske køresyge. Ved at sikre, at dit barn har et behageligt sæde, får alle i bilen en bedre køretur. Desuden har denne pude store armstøtter, så barnet kan slappe af i armene, og det lækre betræk kan tilmed tages af og vaskes rent i en vaskemaskine. Vær opmærksom på, at dette sæde generelt er bredere end andre modeller, og skal der derfor presses flere end to sæder ind på bagsædet, kan det anbefales at finde andre varianter.

Denne selepude fra testen er endvidere produceret i EU og er naturligvis testet og ECE R 44/04-godkendt.

HELLO KITTY Selepude

Find produktet her.
299 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 4 -12 år / 15-35kg / 1.35 mtr
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04
 • B: 44 x H: 18 x L: 35 cm.

Næste model i vores selepude test er en af de billigere selepuder i denne test med sit HELLO KITTY mærke, men det betyder ikke, at sikkerheden betaler prisen. Denne variant er nemlig testet og ECE R 44/04-godkendt og lever derfor op til alle de krav, der bliver stillet til en sikker og fornuftig selepude til dine børn. Dette barnesæde fås i flere forskellige farver, så dine børn selv kan vælge, hvilken farve deres pude skal have.

Selepuden er fremstillet af flamingo, hvortil der er lavet et betræk, der kan afmonteres og vaskes efter behov. Denne model skal benyttes af børn, der er under 135 cm, og som vejer mellem 15 og 36 kg. Det er et godt valg til dig, der ønsker en billig selepude uden at gå på kompromis med dit barns sikkerhed.

Rawlink Selepude

Find produktet her.
163 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 4 -12 år / 15-35kg /
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04
 • B: 44 x H: 18 x L: 35 cm.

Med den sorte model fra Rawlink kobles kvalitet og simplicitet sammen i ét. Rawlinks bud på et sikkert og komfortabelt sæde til dit barn kommer her i et flot og enkelt design, der passer godt til stort set alle biler. Den er endvidere meget simpel at montere, og det gør den ideel at have med, når bedsteforældrene skal have børnene bag i bilen, eller hvis dit barns venner skal med til weekendens fodboldkamp.

Betrækket på puden er lavet af polyester og er meget støvafvisende og nemt at rengøre. Det kan være en stor fordel, da støv hurtigt samler sig i en bil. Modellen er selvfølgelig også testet og godkendt i henhold til de gældende sikkerhedskrav.

Welldon Travel Kids Selepude

Find produktet her.
279 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 4 -12 år / 15-35kg
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04
 • Vægt: 1,7 kg.

Selepuden fra Welldon Travel Kids kan bruges til børn i alderen 3-10 år, der vejer mellem 15 og 36 kg. Det, der adskiller denne selepude fra de resterende i testen, er en lille justerstrop, der kan kobles til den originale sele i bilen. På den måde sikrer man, at selen passer til barnets højde. Puden er polstret med Memory Foam, som former sig efter barnets krop, og som er med til at give dit barn optimal komfort under køreturen. Betrækket er desuden lavet i et lækkert og åndbart materiale.

Denne model i vores selepude test er godkendt efter gældende regler og krav, og leder du efter en selepude, der har det hele i forhold til både sikkerhed og komfort, er det modellen fra Welldon, du skal vælge.

Brio Selepude

Find produktet her.
269,95 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 4 -12 år / 15-35kg /
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04
 • B:37 D:37 H:10 cm.

Selepuden fra Brio er til dig, der værdsætter et enkelt og simpelt design, der holder. Med produkter fra Brio ved man, at man får kvalitet. Brandet har over 130 års erfaring med børnelegetøj og udstyr til børn. Derfor kan du roligt montere Brio-selepuden i bilen, når dit barn skal køres i skole eller til svømning. Den sorte og stilrene variant er designet og godkendt til børn, der vejer mellem 15 og 36 kg.

Ønsker du kvalitet og et enkelt design, skal du overveje selepuden fra Brio. Foruden det bløde betræk har puden to solide armstøtter, der giver barnet en behagelig siddeposition – også på længere køreture.

Disney-selepuder

Find produktet her.
299 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 4 -12 år / 15-35kg /
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04

Er dit barn vild med Disney-film, skal du kigge nærmere på denne model fra vores selepude test, der kommer i et utal af forskellige varianter. Vælg blandt andet et sæde med Hannah Montana, Toy Story, Byggemand Bob eller måske Hello Kitty. Med en Disney-model får du med garanti lettere ved at få børnene ind på plads i bilen, og Disney-motiverne gør helt sikkert køreturen sjovere for dine børn.

Foruden det flotte design er puden polstret, så du sikrer en god siddekomfort for dit barn. Endvidere lever denne selepude op til reglerne og er naturligvis også 44/04-godkendt.

Welldon Growth-selepude med ryg

Find produktet her.
999 kr.

Specifikationer: 

 • Til børn i alderen 3 -10 år / 15-36kg /
 • Godkendt i henhold til ECE-regulativ R44/04
 • Justerbar

Igen har Welldon designet en model, der skiller sig ud fra mængden, og det er altså en af de bedste selepuder i test. Denne selepude er med ryglæn og kan benyttes af børn fra 3-års alderen og til, at de er omkring 10 år gamle. Modellen koster forståeligt nok lidt mere end de mere simple sæder i denne test, men samtidig får du en model med langt flere funktioner, der sørger for, at dit barn er sikkert spændt fast i bilen.

Selepuden har nemlig, ligesom den anden Welldon-model, en justerstrop, så bilens sæde passer perfekt til dit barns højde – og kan justeres til i takt med, at dit barn vokser. Derudover kan hovedstøtten ligeledes justeres efter dit barns højde, og skal I på en længere tur, kan ryglænet vippes bagover. Det giver dit barn en meget mere behagelig og bedre soveposition, og det er måske en af de modeller i denne selepude test, du skal se nærmer på.

Sørg for, at dit barn er sikkert spændt fast i trafikken

Ovenfor har vi i vores selepude test listet nogle af de mest kendte mærker og modeller indenfor selepuder til børn, og der er mange at vælge imellem, hvorfor du nok skal finde den bedste selepude til dit barns behov. Du skal eksempelvis overveje, om du har brug for en oppustelig pude, eller om du ønsker, at dit barn stadig skal have et solidt ryglæn, når det vokser ud af autostolen. Det kan også være, at det kan være en smart løsning for jer, at selepuden også kan fungere som en rummelig rygsæk.

Først og fremmest skal du dog sikre dig, at selepuden er godkendt og overholder de krav, den skal. Vil du være helt sikker på, at du køber den bedste selepude til dit barn, kan du eksempelvis læse mere på FDM’s hjemmeside.

Vi håber, at du fik svar på alt i vores selepude test, eller må du skrive en kommentar, så vi sammen kan finde den bedste selepude til dine behov.