Sådan sikrer du bedst dit barn i bilen

0
Sikkerhed i bilen

Der er god grund til, at der gælder en masse regler, når det kommer til børn og autostole, men det kan godt være svært som forælder at finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre. Da det netop handler om barnets sikkerhed, er det vigtigt, at man følger lovgivningen, da det ellers kan få fatale konsekvenser. Du vil her i artiklen blive præsenteret for de forskellige regler, så du kan få et langt bedre overblik over lovgivningen, når det kommer til autostole og sikkerhedsudstyr i bilen, og så du kan sikre dit barn bedst muligt i bilen.

Disse regler skal du være opmærksom på

Såfremt dit barn måler under 135 cm, skal han eller hun være fastspændt i udstyr, der naturligvis er sikkerhedsgodkendt, og herudover skal det passe til barnets vægt, størrelse og alder. Herudover er det vigtigt, at dit barn altid sidder i en autostol, inden han eller hun er fyldt 3-4 år. Er dit barn lidt større, anbefales det, at man bruger en selepude, der har ryglæn, i og med at det øger barnets sikkerhed og ydermere sikrer, at selen sidder, som den skal på dit barn. Er dit barn over 10 år, vil han eller hun i de fleste tilfælde være stor og gammel nok til at kunne benytte sig af bilens almindelige sele, og her bør du altid sikre, at selen sidder korrekt. Det er nemlig således, at det er dit ansvar som fører at sørge for, at alle passagerer i bilen, der ikke er fyldt 15 år endnu, er spændt fast med det helt rette udstyr.

Placer dit barn på bagsædet

Det anbefales generelt, at du altid sørger for at placere dit barn på bagsædet i stedet for på forsædet, da dette uden tvivl er sikrest. Vælger du dog alligevel at placere dit barn foran på forsædet i en autostol, er det vigtigt, at du sørger for at skubbe sædet så langt tilbage, som det er muligt, og herudover skal du desuden huske at koble airbaggen fra. Disse regler om børn i autostole gælder naturligvis også, hvis du kører i en varebil eller i en stationcar med hvide plader. I en stationcar kan du få installeret seler, så du kan spænde autostolen fast, og det kan du få hjælp til ved at tage kontakt til et værksted.

Sådan sikrer du dit barns sikkerhed i en taxi

Skal du have dit barn med i en taxi af den ene eller anden årsag, bør du være særligt opmærksom på, at denne ikke er forpligtet til at medbringe sikkerhedsudstyr af nogen slags til børn. Lovgivningen siger dog, at du godt må tage dit barn med alligevel, så længe du blot sørger for, at han eller hun bliver på bagsædet. Herudover siger lovgivningen desuden, at samtlige børn på minimum 3 år skal benytte sig af taxiens seler uanset størrelsen på selerne. Endelig skal det nævnes, at det sagtens kan forekomme, at der gælder nogle helt andre regler for sikkerhedsudstyr og autostole i udlandet, hvorfor det er vigtigt, at du til hver en tid sørger for at sætte dig grundigt ind i reglerne, inden du rejser. Du finder et stort udvalg af godkendte autostole her på siden.