Tre måder at gøre din biludgift mindre

0

Er du glad for din bil, og er den uundværlig i din hverdag, men er du træt af at kaste for mange penge efter den, så er der heldigvis en mulig løsning på problemet. For har du købt din bil for nogle år tilbage, så har du dengang foretaget nogle valg, som nødvendigvis ikke er de mest fordelagtige for dig længere. Vi hjælper dig godt på vej og kommer med tre tips til, hvordan du kan forsøge at mindske dine udgifter på din bil, så du kan få råd til en masse andet sjovt i stedet for. For der er nemlig et par ting, du kan kigge efter i sømmene for at se, om du har de billigste og bedste løsninger til din bil.

Hvad med din bilforsikring?

Forsikringer er altid et godt sted at starte, og helt generelt bør du hvert andet år foretage dig et forsikringstjek. Dette behøver ikke at tage meget mere end ti minutter, og hvis du har lidt længere tid, kan du nemt indhente tilbud fra andre selskaber end dit eget. En bilforsikring kan nemlig være noget af det, der koster dig dyrt hver måned. Denne forsikring kan med tiden ændre sig, hvis du for eksempel er blevet ældre, eller at et andet selskab kan give dig et bedre tilbud. Tag en snak med din forsikringsrådgiver og sørg for, at du samler alle forsikringer det samme sted. På den måde kan du nemmere forhandle dig frem til en god pris, hvad end det er hos dit nuværende forsikringsselskab, eller du vælger at skifte.

Et billigere billån

Også det billån, som du formentligt har taget for at finansiere din bil, kan gå hen og være en tung post i budgettet, hvis ikke du har de rette fordele ved dit lån. For med tiden får du betalt mere og mere af på lånet, og derved kan der være mulighed for at spare lidt penge på afbetalingen. Det kan være, at der er en anden og mere fordelagtig sammensætning af dit lån, eller også kan andre banker måske tilbyde dig en bedre rente. Denne post er noget, du bør undersøge lidt nærmere, hvis du vil hente lidt ekstra penge ind på kontoen hver måned.

Tag et kig på dit forbrug

Den største udgift i dit bilbudget er ofte dit eget forbrug af bilen, da du ikke kun betaler af på lånet til bilen, men også skal betale benzin, værksted og parkering, hvis du bor inde i de store byer. Og her er der mange penge at spare, hvis du skærer dit forbrug lidt mere ind til benet. For måske du har fået en vane med at tage bilen på arbejde lidt for ofte, eller du tager bilen i stedet for toget. Du skal selvfølgelig gøre brug af din bil, når det er nødvendigt, men somme tider kan vi nemt falde i, fordi det er så bekvemt et transportmiddel at bruge. Se på, om du kan mindske din bykørsel, og få den billigste parkering i dit område. På den måde kan du spare flere hundrede kroner om måneden.