Tag på biltur i sommerlandet Danmark

0
Bilforsikring

Er det ved at være tid til at planlægge sommerferien med en kør-selv-ferie, en charterferie sydpå eller en aktiv ferie? Mange danskere valfarter til varmere himmelstrøg hver sommer, når feriesæsonen starter. For det er desværre ikke altid, at vejret arter sig i Danmark. Med andre ord kan man sige, at det danske sommervejr har ry for at være en uberegnelig, omskiftelig størrelse, der ofte indebærer en god portion regn, lidt blæst og flotte solskinsdage. Men det har nu også sin charme, og dansk sommervejr foretrækkes måske især af dem, der ikke har tænkt sig at bruge hele ferien på at ligge på stranden og svede. Med sidste års fortrinlige sommer kan man ikke lade være med at håbe på, at sommeren viser sig fra sin bedste side i år. Og hvis det er tilfældet, er det måske ikke så tosset at tage bilen rundt i Danmark og måske blive lidt klogere på, hvad vores større og mindre byer i det danske sommerland har at byde på.

Oplev middelalderstemning og ridderturneringer i Horsens

Horsens er en af de mellemstore byer i Danmark, der har haft succes med at arrangere store kulturelle begivenheder, der tiltrækker folk fra både ind- og udland. Et af disse arrangementer er Den Europæiske Middelalderfestival, som hvert år afholdes i slutningen af august. Her kan du med et trylleslag blive sendt tilbage til tiden mellem 1350 og 1546, hvor imponerende ridderturneringer, gakkede gøglere og flotte optog var på sit højeste. Alle sanserne kommer i spil, når du er tilskuer til de store ridderturneringer eller går rundt på middelaldermarkedet og møder markedsfolkene, håndværkerne og gøglerne. Med et omfattende program er der alletiders muligheder for at mærke historiens vingesus og indsnuse både stemning og duften af middelalderens hestekræfter. Festivalen er blevet et tilløbsstykke for både voksne og børn, der gerne vil have et indblik i, hvordan livet, dagligdagen og festen udspillede sig for mere end 500 år siden. Festivalen afholdes ved Fængslet i Horsens, og der er gratis entre til hele festivalområdet.

Når turen går til Horsens

Et minitrip til Horsens kan også byde på mange andre aktiviteter og seværdigheder. Horsens er nemlig en by, der i de sidste mange år også har markeret sig på landkortet som en by med et spirende erhvervsliv,og en by, der tiltrækker verdenskendte artister og kunstnere til blandt andet Fængslet, Forum Horsens og CASA Arena. Hvis du er til underholdning, musik og koncerter kan det være en god idé at tjekke programmet ud hos de forskellige kulturinstitutioner. Hvis du er til naturskønne omgivelser, er Horsens ligeledes en dejlig by at besøge. Her kan du sejle en tur ned ad Gudenåen, mens du nyder udsigten fra vandet. Hvis det er shoppelysten, der trækker, kan du finde en masse gode shoppemuligheder i byen. Du kan også besøge Danmarks Industrimuseum og Horsens Kunstmuseum, hvor du kan tage børn under 18 år med helt gratis. Der er altså en masse muligheder for at bruge noget af sommeren på at pakke bilen og køre ud i det danske sommerlandskab.