Vælg det rigtige lån

0
Vælg det rigtige lån

I dag er det både hurtigt og nemt at få et lån, men det er ikke altid så nemt at finde og vælge det rigtige lån til den rigtige pris

Som så mange andre er du måske opdraget med at det bedste er at henvende sig i banken, uanset om det drejer sig om billån, boliglån, forbrugslån eller samlelån, men faktisk er det ikke altid den bedste løsning.

I nogle tilfælde kan det godt betale sig at undersøge markedet og bruge lidt tid på at vælge det rigtige lån.

Forskellige låneudbydere

Der er rigtig mange muligheder når du skal låne penge. Er det et billån f.eks. kan du både henvende dig i banken, og hos forskellige udbydere på nettet, men mange bilforhandlere har også deres eget finansieringsselskab, som faktisk ofte er langt det billigste.

Når det kommer til forbrugs- og samlelån kan det i mange tilfælde godt betale sig at henvende sig til dem, der udbyder lån online frem for bankerne.

Fordelen ved at bruge nettet er at der efterhånden findes en del effektive sammenligningstjenester der sammenligner lån fra flere udbydere, og her skal du kun lave en ansøgning for at få flere tilbud, som du så kan sammenligne. På den måde kan du hurtigt og nemt finde det billigste lån.

Du har selvfølgelig også mulighed for at sammenligne forskellige banker på nettet, men for at få et nyt lån i en anden bank kræver det ofte at du skifter hele dit engagement.

Sådan sammenligner du

Har du valgt at henvende dig til flere udbydere, og selv skal stå for at sammenligne lån for at finde det billigste, så er der flere ting du skal kigge på.

Den månedlige ydelse er selvfølgelig afgørende for om du har råd til at optage lånet, og derfor bør denne selvfølgelig veje rimelig højt når du sammenligner lån, men det behøver ikke nødvendigvis være lånet med laveste ydelse der er billigst.

Du skal nemlig også kigge på løbetiden, det er ikke uvæsentligt om du skal betale af på lånet i 5 eller 10 år.

Alle lånetilbud skal også indeholde det samlede tilbagebetalingsbeløb. Her kan du altså se præcis hvad det koster dig at låne, og hvor meget du alt i alt betaler tilbage over hele lånets løbetid.

Derudover bør du også kigge på ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent, en høj ÅOP er som regel ensbetydende med et dyrere lån.