Viskerblade-test: Hvilke vinduesviskere er bedst i test?

0
windshield wiper

Med de helt rette vinduesviskere får du et langt bedre udsyn gennem både for- og bagrude, når du kører i din bil. Viskerblade rengør nemlig dine bilruder for blandt andet snavs, skidt og blade, og herudover har de desuden til opgave at sikre, at ruderne ikke bliver fugtige. Det er således utroligt vigtigt, at din bil er udstyret med et par gode og solide viskerblade med en lang levetid, i og med at de spiller en afgørende rolle i forhold til, om du har et frit syn eller ej. Kører du derimod rundt med slidte og ødelagte viskeblade, der ikke virker optimalt, vil du hurtigt ligge mærke til, hvordan de begynder at lave mærkelige lyde. Herudover vil de heller ikke rense lige så effektivt, som de plejer at gøre, hvilket resulterer i, at de blot fordeler snavsen på ruden i stedet for at rengøre dem. Slidte viskerblade resulterer altså i et indskrænket synsfelt for dig som fører af bilen, når du befinder dig på de danske landeveje, hvilket kan være meget farligt – ikke blot for dig selv men også for alle andre. Vi kan derfor kun anbefale, at du sørger for at være særligt opmærksom på dine viskerblades tilstand, inden du begynder at køre.

Der findes mange forskellige viskeblade på markedet netop nu, hvorfor det kan være svært at afgøre, hvilken model man bør vælge – især hvis man ikke har særligt kendskab inden for området. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en test af viskerblade fra de førende mærker, så du forhåbentligt kan blive meget klogere på, hvilken type der passer til netop din bil. På den måde er du med til at øge sikkerheden markant i trafikken.

Alaska viskerblade 650 mm. 

Vi starter testen ud med viskerblade fra det yderst anerkendte mærke Alaska, der særligt er kendte for at producere viskerblade i høj kvalitet til en attraktiv pris. Der er her tale om viskerblade fremstillet i rent gummi, som er anti-friktionsbehandlet. De har ydermere multi-lags coated ramme, der er produceret i galvaniseret stål samt fjederskinne. Herudover måler de 650 mm. og er udstyret med nitter i rustfrit stål. Bladene hører til Alaskas sortiment af Original Flat Blades, der er en revolutionerende generation af viskerblade, hvorfor du kan være helt sikker på at få en unik type blade, der vil kunne holde i mange år fremover. Du får således rigtig meget for pengene, og det særlige ved denne model er desuden, at de ikke er opbygget som traditionelle viskere, der som regel er bygget op af bøjler, ramme og led. Herudover skal det nævnes, at de kan anvendes på biler, der er monteret med Flat Blades fra ny, og endelig er der tale om en meget let type viskere, i og med at de kun vejer 300 gram.

Er du på udkig efter lette viskerblade i rent gummi, som er anti-friktionsbehandlet, er disse viskere fra Alaska uden tvivl et rigtig godt bud. Når man vælger et produkt fra mærket Alaska, kan man nemlig være helt sikker på at få et yderst godt og langtidsholdbart produkt til en konkurrencedygtig pris.

Pris: 99 kr.
Find dem her.

Bosch Twin Viskerblad 480U

Den næste type viskerblade i testen er fra Bosch, og modellen hedder Twin Viskerblad 480U. Der er her tale om en let type standardblad, der er klassisk i sin opbygning, og herudover er de utroligt lette. Bladene er udstyret med universalbeslag, hvilket gør, at de vil kunne passe til stort set alle typer biler, og herudover betyder det ydermere, at de er meget nemme at montere. Ydermere skal det nævnes, at de er udstyret med stålrem, og at de naturligvis vil kunne rengøre både din for- og bagrude i bilen. Du er således garanteret en rigtig god sigtbarhed ved køb af disse Twin viskerblade fra Bosch uanset vejrforholdene.

Det helt særlige ved denne type viserblade er, at de altid sørger for at lægge et jævnt tryk henover hele din for- og bagrude, så du på den måde er garanteret en mere optimal viskning og rengøring af ruderne. Herudover er de udstyret med dobbelt korrosionsbeskyttelse, hvilket betyder, at de er utroligt modstandsdygtige i al slags vejr. Er du på udkig efter en type viskerblade, hvor du er sikret en optimal sigtbarhed uanset vejret, er disse Twin 480U fra Bosch uden tvivl det helt rette valg for dig. Ydermere skal det nævnes, at disse viskere nærmest er lydløse, hvilket rigtig mange bilejere sætter stor pris på. På den måde undgår du nemlig at skulle høre på den irriterende lyd, når du har aktiveret dem, og endelig er det også værd at nævne det robuste metalbeslag, der ligeledes er årsag til, hvorfor der her er tale om en ganske særlig type viskerblade.

Pris: 139 kr.
Find dem her.

Bosch Flatblades Retro Enkel 

De næste viskerblade i vores viskerblade test er ligeledes fra det populære mærke Bosch, der altid formår at fremstille produkter i særlig høj kvalitet til attraktive priser. Modellen hedder Flatblades Retro Enkel, og disse er ligeledes meget støvsvage, hvilket er en kæmpe fordel, da du på den måde som sagt slipper for den utålelige lyd, når du tænder for dine viskerblade, hvilket de fleste bilejere sætter pris på. Herudover er der tale om en driftsikker type viskerblade selv ved høj hastighed, og endelig får du rigtig meget for dine penge, i og med de har en længere levetid end standard viskerblade.

Viskerbladene er aerodynamiske, og herudover vil du hurtigt og nemt kunne montere dem på din bil, i og med at de er udstyret med Quick-Clip-adapter. Der er således tale om en yderst brugervenlig typer viskerblade, der er lettilgængelige, hvorfor alle og enhver vil kunne finde ud af at montere dem. Noget andet særligt ved denne type viskerblade er, at de er fremstillet af 3-komponent gummi, der resulterer i, at du som billist altid har et klart udsyn uanset vejrforholdene, og herudover slipper du for skraben og piben, når du investerer i disse til din bil. Disse Flatblades Retro fra Bosch sikrer dig altså en større sikkerhed på vejene, i og med at du med disse får et mere optimalt og klart udsyn, og herudover er de den helt rette type viskerblade for dig, der ønsker regelmæssig trykfordeling. Du bør være særligt opmærksom på, at pakningen indeholder ét viskerblad.

Pris: 149 kr.
Find dem her.

Bosch Aerotwin AM550U 

Bosch Aerotwin AM550U måler 550 mm., og de er udstyret med Multi-Clip. AM-serien fra Bosch er særligt lavet til biler, der er udstyret med fabriksmonteret flatblade. Ved køb af denne type viskerblade er der ingen tvivl om, at du får et produkt i yderst høj kvalitet. Med Aerotwin-serien har Bosch nemlig formået at redefinere betydningen af innovative produkter, i og med at du her er garanteret et design, der er en kombination af optimal komfort samt forbedret viskerkvalitet. Denne model er således det helt rette valg for dig, der ønsker effektive viskerblade i alle situationer, og herudover vil de desuden kunne yde optimalt ved høje hastigheder.

Det helt særlige ved Aerotwin-viskerbladene fra Bosch er desuden, at de har en længere levetid, i og med at de blandt andet er modstandsdygtige over for snavs, insekter og andet, der ofte sætter sig på ruden. Ydermere giver de regelmæssig fordeling af trykket, hvilket er med til at forhindre ujævn slitage. Herudover får du med dette særlige og innovative design den helt optimale kombination, og der er her tale om en yderst elegant model, i og med at du får en mere flad konstruktion i stedet for bøjle- og leddele, der kendetegner de fleste modeller på markedet netop nu. I stedet for du en mere optimal pasform, i og med at fjederskinnerne er skræddersyede, og endelig er det værd at nævne, at de er utroligt nemme at udskifte grundet Bosch’s innovative og nye fastgøringsfunktion. Søger du viskerblade med overbevisende teknik og modstandsdygtighed, er denne model et rigtig godt bud. Her får du mere komfort, et innovativt design samt en længere levetid, og endelig er de utroligt effektive, selv når du kører stærkt samt i dårligt vejr.

Pris: 173,75 kr.
Find dem her.

Bosch Viskerblad ECO (340UC) 

De næste viskerblade i vores test af viskerblade er det oplagte valg for dig, der ønsker en mere klassisk og ordinær type viskerblade, men som stadig kommer i den samme høje kvalitet, som alle Bosch’s produkter er kendte for. Viskerbladene kommer i en single forpakning, og ydermere anvender de helt almindelige clips.

ECO (340UC) viskerbladene fra Bosch er udstyret med den såkaldte Quick Clip-adapter. Det betyder, at de er utroligt hurtige og simple at montere i bilen, hvorfor alle og enhver vil kunne finde ud af det. Herudover er du ved køb af denne model garanteret en længere levetid sammenlignet med almindelige viskerblade, hvilket især skyldes bladets særlige bøjlesystem. Endelig skal det nævnes, at de er udstyret med naturgummiblad, der er skåret med yderste præcision. Denne ECO-model fra Bosch er således et attraktivt valg for dig, der ønsker at få meget værdi for dine penge, og endelig skal det nævnes, at viskerbladene måler 340 mm.

Pris: 81,25 kr.
Find dem her.

Viskerblade sæt Bosch Twin 539 

Vi slutter testen af med endnu en model fra Bosch, og denne hører ligeledes til Twin-sortimentet. Ved køb af disse viskerblade er du garanteret en helt perfekt pasform, hvilket resulterer i et optimalt udsyn anset vejrforholdene. Herudover er der tale om en yderst fleksibel type gummi, der gør, at bladene nærmest glider over ruden uden at lave den mindste lyd. Ydermere er de fremstillet af en helt speciel type gummiblanding, hvilket resulterer i en længere levetid, så du er garanteret masser af værdi for dine penge.

De fleste bilejere kender til problemet med, at viskerblade ofte bliver stive, når det er frostvejr udenfor – hvilket ofte er tilfældet her i Danmark. Men det undgår du ved køb af disse viskerblade fra Bosch grundet den helt særlige type gummi, som de er lavet af. Du er således garanteret høj kvalitet, og det skyldes især Bosch’s mangeårige erfaring inden for viskerbladeproduktion. På den måde får du også en langt bedre sikkerhed, når du befinder dig på de danske veje, og endelig skal det nævnes, at de er utroligt simple at montere, også selvom du er uerfaren. Det skyldes, at disse viskerblade er udstyret med en formonterede universal adapter, og der er således alt i alt tale om yderst gode og solide viskerblade, der desuden fås til en attraktiv pris.

Pris: 486,25 kr.
Find dem her.

Det bør du være særligt opmærksom på ved køb af viskerblade 

Når det kommer til at vurdere, hvorvidt viskerblade er gode eller ej, er det særligt ydeevnen i frostgrader, man bør være opmærksom på. Det forholder sig nemlig sådan, at lave temperaturer kan være meget hårde ved viskerblade, i og med at det resulterer i, at gummiet, som de er lavet af, bliver usmidigt og stift. Frostgrader og en hård vinter kan således betyde, at de fleste vinduesviskere i biler giver helt op, og såfremt det er tilfældet, er det meget vigtigt, at man sørger for at få dem skiftet med det samme. Et par ødelagte og slidte vinduesviskere går nemlig ud over udsynet, og sker dette, kan det i værste fald få fatale konsekvenser både for dig selv samt dine medtrafikanter.

Der er ingen tvivl om, at det kan være rigtig svært at finde ud af, hvorvidt viskerblade er gode eller ej. Man skal her blandt andet være særligt opmærksom på viskerbladenes ydeevne, holdbarhed men i særlig grad også prisen. Mange danskere er af den opfattelse, at alle viskerblade er fuldkommen ens, men dette er langt fra tilfældet, hvorfor det bestemt ikke er underordnet, hvilken model man vælger til sin bil. Såfremt du blot vælger den billigste model, vil disse ikke være i stand til at holde din forrude ren, og herudover vil de billigste viskerblade også skulle skiftes ud oftere, i og med at de har en dårlig levetid. Du er her i artiklen blevet præsenteret for en viskerblade test, hvor vi har testet seks gode og holdbare viskerblade fra de mest anerkendte mærker på markedet netop nu, som alle med garanti vil kunne holde din bilrude ren til hver en tid – klik her og læs mere om, hvorfor det ikke kan svare sig at vælge de billigste viskerblade.